Jeg indrømmer gerne, at jeg er lidt af en planlægningsfreak – og jeg kan godt finde på at bruge laaang tid på at finde de HELT rigtige steder at bo, når vi skal ud at rejse. På vores korte road trip i Irland havde jeg dog lagt ansvaret for vores indkvartering i hænderne på den turoperatør, der arrangerede rejsen for os. Og det fortryder jeg ikke et sekund! Vi kom nemlig til at overnatte to skønne steder, som jeg nok ikke havde fundet på egen hånd…

B&B Cushendun

Castleview House B&B i Slane

Da vi ankom til vores B&B i Slane, stod Gerry og Marie klar til at tage imod os. Deres hjem ligger i den lille, hyggelige by Slane, og det ligner udefra et typisk, britisk hjem, som vi kender det fra diverse tv-serier. Indenfor blev vi vist til vores værelser: et dobbeltværelse og et trippelværelse, begge med eget bad og toilet, samt fin plads til vores ting.

Castleview House B&B SlaneCastleview House B&B Slane

Det regnede desværre da vi ankom, og vi fik derfor slet ikke kigget på den tilsyneladende fine have, som gæsterne ellers også må snuse rundt i. Til gengæld fik vi hurtigt spurgt efter et godt tip til et sted at få lidt at spise, da sulten havde meldt sin ankomst. Også her var Gerry og Marie straks behjælpelige, og de tilbød os endda at køre os de 500 meter ned til restauranten. Da vi venligt afslog (vi trængte på nuværende tidspunkt til at strække benene lidt), insisterede de på at låne os en paraply. Så det gjorde vi!

Castleview House B&B Slane

Efter en god nats søvn vågnede vi op til frisklavet morgenmad på det tidspunkt, vi havde aftalt med dem aftenen inden. Her havde de også spurgt, hvad vi kunne tænke os at spise, og de fik lokket os til at prøve en Irish Breakfast (som åbenbart er “much better than English Breakfast!”)Jeg indrømmer nu gerne, at jeg ikke var stor fan af det såkaldte black pudding, men med rigelige mængder toast, æg, pølse, bacon og cornflakes gik vi alle mætte og tilfredse fra bordet alligevel. 😉

Castleview House B&B Slane

Efter en enkelt nat gik turen videre, men alt i alt er dette et skønt lille B&B, hvor du møder irsk gæstfrihed, bor tæt på masser af seværdigheder og lokalt byliv, og sover ganske udmærket.

Du kan læse mere om Castleview House B&B på deres hjemmeside.

The Villa Farmhouse i Cushendun

Næste dag sluttede vi af lidt uden for den lille by Cushendun, hvor det denne gang var Maggie, der tog imod os. En fantastisk venlig, ældre dame, som bor med en udsigt som de fleste kun kan drømme om at bo med!

The Villa Farmhouse CushendunThe Villa Farmhouse Cushendun

Er det fred og ro, du leder efter, så er dette B&B det helt rigtige sted! I modsætning til vores B&B i Slane, var vi her ikke tæt på noget som helst andet end marker og får – men det har nu også sin charme. Bare vær opmærksom på, at skal du bruge en taxa her, er der kun én taxachauffør i nærheden – og har han valgt at holde fridag, er han højst sandsynligt ikke i stand til at sætte sig bag rattet… Det vil derfor være en god idé at koordinere med Maggie på forhånd, hvis du ved, at du gerne vil ud at opleve det lokale pub-liv. Så kan hun sørge for, at taxachaufføren ikke holder fri den aften.

The Villa Farmhouse Cushendun The Villa Farmhouse Cushendun

Også her boede vi på et dobbelt- og trippelværelse med eget bad og toilet. Temaet i indretningen kan vist godt siges at være blomster. Der var blomster på vægge, gulve, sengetæpper, håndklæder – ja, alle materialer, det er muligt, at få med blomstermønster, var med blomstermønster! Noget anderledes end vores eget soveværelse, men ganske hyggeligt alligevel.

The Villa Farmhouse Cushendun The Villa Farmhouse Cushendun

Efter en god nats søvn vågnede vi op til fårenes brægen og æslernes skryden. Også her havde vi aftenen inden aftalt, hvornår vi ville have morgenmad, og vi havde valgt menuen ud fra et lille menukort, som Maggie har liggende. Der var igen rigeligt med mad, og det blev serveret i stuerne med billeder af hele familien på væggene. Her kunne man virkelig mærke, at man var på besøg i et privat hjem.

The Villa Farmhouse Cushendun The Villa Farmhouse Cushendun

Også her havde vi kun en enkelt nat, men jeg drømmer mig tit tilbage til den udsigt, vi havde herfra. Jeg var så vild med den, at jeg endda har fået fremkaldt et billede af den, som nu hænger i mit soveværelse. Så kan jeg lade som om, at jeg vågner op til dette syn hver eneste dag. 😉

The Villa Farmhouse Cushendun

Du kan læse mere om The Villa Farmhouse på deres hjemmeside.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

2 gode B&B i Irland

 

 

2 Comments on 2 skønne B&B’s – langt fra alfarvej

 1. Kirsten
  22. oktober 2017 at 15:29 (5 år ago)

  Sikke nogle hyggelige overnatningssteder jeres turopertør havde fundet til jer. Det er nok rigtigt, at de ville have været svære at finde uden insider-viden. De smukke udsigter må virkelig have givet ro helt ind i sjælen 🙂

  Svar
  • Katrine S
   23. oktober 2017 at 15:47 (5 år ago)

   Ja Kirsten, du kan tro, at det gav ro helt ind i sjælen! Der er bare noget ved de der grønne og blå farver, der er godt for øjet ☺️ Helt klart en anbefaling værd, hvis du skulle finde på at komme på disse kanter!

   Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?