Hvis du også drømmer om at opleve nogle af Nordirlands smukkeste og mest imponerende attraktioner, kan du måske finde inspiration i denne oversigt over vores 3-dages road trip.

Med kun kort tid til rådighed ville vi gerne have vores første møde med Irland og Nordirland til at være fyldt med oplevelser – og det blev det! Læs med og lær mere om vores proppede, men overkommelige, program fra dag til dag…

Dag 1: Dublin lufthavn til Slane Village

Vi landede i Dublin lufthavn sent om eftermiddagen, og blev samlet op af vores chauffør. Phil fortalte os en masse undervejs, og vi fik mulighed for at strække benene ved Trim Castle, inden vi ankom til den charmerende by, Slane.

Trim Castle Slane rundrejse Irland Slane Village rundrejse Irland

Dag 2: Slane Village til Cushendun

Efter en god nats søvn på vores B&B, blev vi hentet af vores Nordirlandske chauffør, Bobby. Han tog os med til Newgrange Megalith Tomb, der var dagens første stop. Her fik vi en lærerig historie om det fantastiske bygningsværk, der faktisk er ældre end pyramiderne…

Newgrange Monolith Tomb road trip Irland

Efter en rejse langt tilbage i tiden var næste punkt på dagsordenen en tur til det smukke Hillsborough Castle, hvor vi var en tur rundt i den parklignende have. Det skulle efter sigende være her, den britiske dronning har residens, når hun er i Nordirland, men som Bobby sagde: She never is…

Hillsborough Castle Gardens rundrejse Nordirland

Efter et frokoststop i Belfast tog vi videre mod Glenariff Forest Park, hvor vi havde tid til at vandre og nyde de utrolige landskaber. Her var masser af familier, der holdt picnic med en fantastisk udsigt, her var grønne bakker, frodige skove og smukke vandfald. Lige noget for sådan en flok naturelskende tosser som os.

Glenariff Forest Park rundrejse Nordirland

Dagen sluttede af i den lille kystby Cushendun, hvor vi først fik et hurtigt kig ind i Caves of Cushendun, hvor scener fra serien Game of Thrones er blevet filmet. Herefter blev vi sat af ved vores B&B – og her boede vi med det, jeg nok vil kalde den smukkeste udsigt, jeg nogensinde har boet med!

Overnatning Cushendun rundrejse Nordirland

Dag 3: Cushendun til Dublin centrum

Den sidste dag på vores road trip startede med en solid morgenmad hos vores værtinde, Maggie, og så vendte vi ellers næsen mod det nordligste Nordirland. På vejen havde vi et par små stop ved ruinerne Bonamargy Friary, et udsigtspunkt til den berømte Carrick-a-rede Rope Bridge og et udsigtspunkt over stranden White Park Bay, hvor køerne kommer ned fra markerne for at køle af på en varm sommerdag.

klosterruiner rundrejse Nordirland
White Park Bay rundrejse Nordirland

Det var stadig tidlig formiddag da vi nåede mit højdepunkt på hele turen: Giant’s Causeway! Wow siger jeg bare. Et helt fantastisk og surrealistisk sted, som jeg allerede drømmer om at besøge igen…

(Psst – du kan læse mine 5 tips til et besøg til Giant’s Causeway lige her)

Giant's Causeway rundrejse Nordirland

Efter at have brugt nogle timer på at beundre landskabet ved Giant’s Causeway, gik turen videre til Bushmill Whiskey Distillery. Her var vi inde at besøge deres bar, hvor man kunne få en mini-whiskeysmagning. Det faldt i god jord hos nogen i selskabet – jeg må indrømme, at jeg var mindre begejstret 😉

Bushmill Whiskey distilleri rundrejse Nordirland

Lidt sen frokost skulle nydes, og Bobby vidste lige, hvordan man gør det bedst… Vi købte en sandwich i Bushmill by, og kørte så ud til et picnicområde med udsigt til slotsruinen Dunluce Castle – endnu et sted, jeg havde drømt om at se med egne øjne.

Dunluce slotsruin rundrejse Nordirland

Retningen blev herefter sat tilbage mod Dublin, og undervejs gjorde vi stop ved Dark Hedges, der også er kendt fra Game of Thrones. Selvom Bobby advarede os om, at det ikke var noget særligt om sommeren, er vi nu alligevel glade for, at vi kom her forbi.

Dark Hedges rundrejse Nordirland

Turen tilbage til Dublin var lang, men som et sidste stop fik vi lidt tidlig aftensmad på den berømte Fitzpatrick’s Bar & Restaurant.

Fitzpatrick's Bar og Restaurant rundrejse Nordirland

Vores tur med Bobby sluttede uden for vores lejlighedshotel i Dublin, som vi selv havde booket.

Alt i alt en fantastisk og oplevelsesrig tur, som godt kan anbefales! Vi følte aldrig, at vi skulle skynde os, eller at vi gik glip af noget, men alle vores ønsker om, hvad vi gerne ville opleve, blev opfyldt – og mere til.

Har du en drøm at opleve Nordirland kan jeg kun sige: Kom så af sted! 🙂

Vil du vide mere om, hvordan vi planlagde denne rejse? Læs mere i mit indlæg om praktisk og planlægning.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Northern Ireland itinerary

 

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?