Hundertwasserhaus, Schloss Belvedere og Wiener Riesenrad

De fleste besøgende i Wien bor inde i centrum af byen, hvor det er nemt at gå fra den ene attraktion/restaurant/butik til den anden. Har man mod på en lille tur med sporvogn, er der dog også fine oplevelser i vente, hvis man bevæger sig lidt uden for bymidten. Her er tre forslag til forskellige attraktioner i det østlige Wien.

Hundertwasserhaus

Hunderwasserhaus er et ganske almindeligt kommunalt boligbyggeri – og så alligevel ikke. Bygningen er resultatet af et samarbejde mellem arkitekten Krawina og kunstneren Hundertwasser, og det specielle lejlighedskompleks tiltrækker et utal af turister. Her er ingen lige linjer, til gengæld er der knald på farverne. Jeg synes personligt, at det er mere specielt end kønt, men hver sin smag…

Hundertwasserhaus Wien Vienna Hundertwasserhaus Wien Vienna Hundertwasserhaus Wien Vienna

I området omkring Hundertwasserhaus er der flere souvenirbutikker – sågar en hel arkade med mere eller mindre kunstneriske produkter. Når du har set selve Hundertwasserhaus, så husk også lige at beundre de andre huse i nærheden. Selvom de ikke er lige så specielle, er det et flot område at slentre lidt rundt i.

Hundertwasserhaus Wien Vienna Hundertwasserhaus Wien ViennaHundertwasserhaus Wien Vienna

Schloss Belvedere

Når folk havde for mange penge i gamle dage, skete det, at de byggede et slot. Det er også, hvad der er sket her, da Prins Eugen opførte et slot på 1714, for at prale med sin rigdom. Heldigvis var resultatet ret så flot, og er det stadig i dag. Udsigten ind mod Wien er en, der har imponeret besøgende i flere århundrede, og det er ikke så svært at forstå hvorfor.

Schloss Belvedere Wien Vienna Schloss Belvedere Wien Vienna Schloss Belvedere Wien Vienna

Selve parken kunne nogle steder godt være lidt mere velholdt. Jeg tvivler på, at adskillige mælkebøtter er helt i overensstemmelse med den originale plan over parken, der ellers ikke har forandret sig meget siden den blev anlagt. Er man i stand til at kigge forbi dem (og det store antal turister), er her dog rigtig fint. Vi besøgte ikke kunstmuseet på slottet, men nød bare en lille gåtur i parken og synet af slottet udefra.

Schloss Belvedere Wien Vienna Schloss Belvedere Wien Vienna Schloss Belvedere Wien Vienna

Wiener Riesenrad i Prater – pariserhjul med udsigt

Forlystelsesparken Prater en del af det kæmpe parkområde med samme navn, der ligger i bydelen Leopoldstadt i Wien. Selve forlystelsesparken skulle være lidt ligesom Bakken, med masser af mere eller mindre vilde forlystelser for store og små. Hovedattraktionen er dog det store pariserhjul, Wiener Riesenrad, der har kørt siden 1897.

Wiener Riesenrad pariserhjul Prater Wiener Riesenrad pariserhjul PraterWiener Riesenrad pariserhjul Prater

Vi kom ikke for at prøve de vilde forlystelser, men styrede i stedet direkte hen til pariserhjulet en sen aften, hvor vi med nød og næppe nåede med på dagens sidste tur (se mere om åbningstider på Wiener Riesenrads hjemmeside). Efter at have købt billet steg vi ombord i en af de store, røde kabiner. Det minder mest af alt om et større skur, hvor man frit kan bevæge sig rundt under turen. Ikke noget med vind i håret her. Hjulet kører langsomt rundt, og man har god tid til at nyde udsigten over byen med lys på. En ganske fin afslutning på en begivenhedsrig dag i Wien.

Wiener Riesenrad pariserhjul Prater Wiener Riesenrad pariserhjul Prater Wiener Riesenrad pariserhjul Prater

Besøgt i april 2017

Pin to Pinterest

Three places to visit in the eastern Vienna

Har du et spørgsmål eller en kommentar?