Smukke udsigter må være noget, de fleste sætter pris på. Og smukke udsigter får man masser af i Budapest. Jeg har her samlet 3 af mine favorit-steder at nyde udsigten over byen.

Kædebroen

Gennem Budapest løber floden Donau, og det betyder også, at Budapest er en by med mange broer. Den nok mest kendte af dem alle, og en af byens største seværdigheder, er Kædebroen. Der er mange, der vælger at tage turen over broen til fods, og det er fuldt forståeligt.

Udsigt Budapest KædebroenUdsigt Budapest Kædebroen

Selve broen er virkelig flot, og der er masser af detaljer at lægge mærke til undervejs. Udover det, kan du også stoppe op og nyde udsigten over både Buda- og Pest-siden af byen – og selvfølgelig over alle de både, der sejler under broen. Bare husk at se dig for, for du deler plads med cyklisterne, og de kører stærkt! Har du lyst til at se broen fra en anden vinkel, kan du tage på en bådtur på Donau.

Udsigt Budapest KædebroenUdsigt Budapest Kædebroen

Citadella på Gellert-højen

Hjemmefra havde jeg læst godt om en kort, men stejl gåtur op ad Gellert-højen til Citadella, hvorfra man skulle kunne nyde en af de smukkeste udsigter over byen. På gåben er der et stykke op, men du har en god undskyldning for at holde pause undervejs – du bliver jo liiige nødt til at have et billede af den flotte udsigt undervejs. Og et til. Og et til.

Udsigt Budapest Gellert-højen

Når du når toppen, bliver du belønnet med en udsigt, som jeg vil mene er anstrengelserne værd. Du kan ligefrem se, hvordan Donau snor sig gennem byen, og du har et flot udsyn over nogle af de mange broer, der forbinder byens to dele.

Udsigt Budapest Gellert-højen Udsigt Budapest Gellert-højen

Fiskermands Bastionen

Så bliver det næsten ikke mere eventyrligt! Fiskermands Bastionen ligner mest af alt et eventyrslot, og herfra får du en fantastisk udsigt over mod Pest og Parlamentet, der ligger på den anden side af Donau.

Udsigt Budapest Fiskermands BastionenUdsigt Budapest Fiskermands Bastionen

Med de flotte tårne og de detaljerede udskæringer er det simpelthen et skønt sted at nyde både det imponerende bygningsværk og udsigten over byen. Samtidig er det en af byens mest besøgte attraktioner, så du må ikke regne med, at du får hele oplevelsen for dig selv. Meeen, mon ikke der er udsigt nok til alle? Det var i hvert fald den oplevelse, jeg havde.

Udsigt Budapest Fiskermands Bastionen

Noget af det bedste ved udsigter er, at de altid er meget smukkere i virkeligheden, end de er på billeder. Har du allerede besøgt byen, har du måske dine egne favorit-udsigtspunkter?

Besøgt i juli 2015

Pin to Pinterest

Udsigt Budapest

Har du et spørgsmål eller en kommentar?