Vores besøg til Giant’s Causeway var helt klart et af de store højdepunkter for mig på vores mini-rundrejse i Nordirland. Jeg vil derfor her dele 5 tips med dig, der også går med tanker om at besøge dette fantastiske sted. Måske det kan hjælpe dig med at få planlagt besøget bedst muligt?

Giant's Causeway Nordirland natur

1: Det er gratis at besøge Giant’s Causeway

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det… Men du kan faktisk besøge Giant’s Causeway uden at betale en krone (og uden at snyde nogen naturligvis). Da vores guide satte os af ved indgangen, gjorde han et stort nummer ud af at sige, at vi skulle gå direkte ind – vi skulle IKKE gå ind i besøgscentret og købe billet. Jeg må nok indrømme, at vi overvejede at gå ind og gøre det alligevel, for mange steder står der skilte, hvor en (rimelig høj) pris står skrevet med store bogstaver. Men vi gjorde som Bobby sagde – og ganske rigtigt står der med bittesmå bogstaver helt oppe ved indgangen, at der er gratis adgang.

Men hvis det er gratis at komme ind, hvad er det så, man skal betale for? Jo, som Bobby fortalte, så er hele besøgscentret ved indgangen til Giant’s Causeway noget forholdsvis nyt. Og det er den bemandede parkeringsplads også. Kommer du i bil og vil parkere lige ved indgangen, slipper du altså ikke for at tage den store pengepung op af lommen. Der er nemlig ikke noget, der hedder “betal kun for parkering” – her kommer entréen til besøgscentret oveni. I besøgscentret kan du lære mere om stedets historie, du kan få en audioguide med ned til stensøjlerne, du kan købe ting i souvenirshoppen og caféen, og du kan benytte dig af deres toiletter (og nej, der er ingen toiletter til dig, der ikke har betalt 10,5 pund for at komme ind i besøgscentret. Tip: køb en tår at drikke på en nærliggende pub og lån deres toilet i stedet).

Giant's Causeway Nordirland natur

Om du vil betale for at få oplevelsen af besøgscentret med eller ej, er jo op til dig. Vi valgte ikke at gøre det, og vi fik en masse ud af vores besøg alligevel. Kommer du i bil, kan det være svært at undgå at betale prisen, da parkering som sagt ikke bliver betalt seperat. Jeg har dog hørt om andre, der har parkeret i en nærliggende by, og så har taget gåturen til og fra Giant’s Causeway som en del af oplevelsen.

Du kan læse mere om priser, åbningstider og faciliteter i besøgscentret lige her.

2: Læs op på historien hjemmefra

I forlængelse af punkt 1, kan det være en god idé at læse lidt op på myterne og historierne om stedet hjemmefra – især hvis du vælger ikke at betale for en tur i besøgscenteret. Selvom der er et par enkelte skilte på vejen ned til Giant’s Causeway, er det meget sparsomt med information du kan finde. Hvis du er typen, der godt kan lide at vide lidt om det, du ser, vil jeg råde dig til at læse op på historierne og myterne hjemmefra – eller at have en god guidebog med i tasken.

Giant's Causeway Nordirland natur

3: Tag ordentligt fodtøj på

Selvom der ikke ligefrem er grund til at trække i de store vandrestøvler, vil det være en rigtig god idé at tage nogle sko på, der sidder fast på fødderne. En stor del af oplevelsen ved Giant’s Causeway er at klatre rundt på de (meget ujævne) stensøjler og nyde landskabet fra alle vinkler. Det kan være lidt af en udfordring, hvis ikke man har ordentligt fodtøj på. Under vores besøg så det i hvert fald ud som om, at der var flere, der fortrød deres beslutning om at møde op i klip-klappere.

Giant's Causeway Nordirland natur

4: Kom så tidligt som muligt

Elsker du heller ikke kæmpe horder af mennesker? Giant’s Causeway er en af Nordirlands mest kendte attraktioner, så det er praktisk talt UMULIGT at undgå andre turister. Men som med så mange andre steder, så kommer der bare flere mennesker op ad dagen. Mange tager på dagstur fra både Belfast og Dublin, og de har alligevel nogle timers køretur hertil. Så har du mulighed for det, vil jeg anbefale dig at sætte det som første punkt for dagen. Vi kom først på formiddagen og brugte et par timer her. Der var på intet tidspunkt mennesketomt, men det var tydeligt at se, at der kom flere og flere grupper i bus, efterhånden som tiden gik.

Giant's Causeway Nordirland natur

5: Pak en flaske vand, lidt snacks og lidt småpenge

Selvom Giant’s Causeway er en af de største attraktioner i Nordirland, er det nærmest umuligt at proviantere her. Medmindre du altså betaler for besøgscentret. Hvis du ligesom mig er typen, der har det bedst, når man har fået sine mellemmåltider, vil jeg derfor anbefale at have lidt lette snacks med i tasken. Småpengene kan du få brug for, hvis fødderne bliver for trætte. Mellem indgangen til Giant’s Causeway og selve stensøjlerne ved kysten, kører der nemlig en lille shuttle-bus, der er uafhængig af besøgscentret. For et par håndører kan du altså spare denne tur til fods. Hvilket nok er mest relevant på vej tilbage, da der denne vej er stejlt op ad bakke 😉

Giant's Causeway Nordirland natur

Du kan læse mere om vores besøg, og om hvor du kan finde Giant’s Causeway lige her.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

5 tips til dit besøg til Giant's Causeway

2 Comments on 5 tips til dit besøg til Giant’s Causeway

 1. Pia
  16. januar 2018 at 12:45 (5 år ago)

  Hvor ser det helt fantastisk ud! Jeg har aldrig hørt om det før, men det er helt sikkert på listen over steder jeg MÅ besøge (ikke nogen lille liste, kan jeg godt afsløre…). Tak for en fin guide.

  Svar
  • Katrine S
   17. januar 2018 at 13:54 (5 år ago)

   Det er skam endnu mere fantastisk i virkeligheden, Pia! Glad for, at det kunne inspirere ☺️ Men ja, jeg kender godt det med de lister – de bliver aldrig kortere ✈️

   Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?