Når man bor i en af de populære feriebyer på Chaniakysten på Kreta, er der ikke langt til Chania, der er øens næststørste by. Her er flere museer, masser af butikker, et væld af restauranter og et marked fyldt med olivenolie, lædervarer og souvenirs i alle afskygninger – både de brugbare og de knapt så brugbare. Efter en dag med afslapning på stranden trængte vi til, at der skete lidt. Vi tog derfor ind for at nyde den livlige stemning omkring Chania havn.

Dejlig stemning ved Chania Havn Kreta

Med bussen til Chania

Det er nemt at komme med bussen til Chania fra de omkringliggende badebyer. Vi tog den fra Agia Marina – det tog ikke meget mere end 20 minutter, og kostede ikke meget mere end nogle euro.

Da vi ankom til Chania var dagen ved at gå på hæld. Himlen begyndte langsomt at skifte fra blålige til mere lilla nuancer, mens vi gik fra bussen ned til havnen. Vi besluttede os for at tage et smut ud til havnens fyrtårn for at nyde udsigten i solnedgangen.

Dejlig stemning ved Chania Havn KretaDejlig stemning ved Chania Havn KretaDejlig stemning ved Chania Havn Kreta

Solnedgang over Chania

Turen ud til fyrtårnet er ikke lang, men den er temmelig ujævn. Det kan være svært at koncentrere sig om hvor man går, for øjnene bliver ved med at søge op på den smukke himmel og udsigten over den flotte by, i stedet for at fokusere på fortovet.

Dejlig stemning ved Chania Havn KretaDejlig stemning ved Chania Havn KretaDejlig stemning ved Chania Havn Kreta

Fra at være lilla gik himlen over i at blive glødende orange. Vi var heldige at komme forbi på sådan en smuk aften i oktober!

Dejlig stemning ved Chania Havn Kreta Dejlig stemning ved Chania Havn Kreta Dejlig stemning ved Chania Havn Kreta

Undervejs på turen kiggede vi efter et sted at spise. Det er ikke så svært at finde et sted, det er mere svært at vælge – for restauranter er her nok af! Jo længere væk fra centrum vi kom, jo mindre overfyldte blev restauranterne. Det er sjovt nok dem med bedst udsigt til solnedgangen, der bliver først fyldt. Så man må gøre op med sig selv, om man vil betale for udsigten eller for kvaliteten af maden.

Dejlig stemning ved Chania Havn Kreta

Chania er en hyggelig by, og havneområdet var et skønt sted at opsnuse lidt livlig atmosfære efter en afslappende dag på stranden.

Besøgt i oktober 2016

Pin to Pinterest

Chania Havn

 

 

 

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?