Om jeg er interesseret i ølbrygningens ædle kunst? Nej, ikke synderligt… Om jeg alligevel blev nødt til at besøge Guinness Storehouse på vores tur til Dublin? Det kan du tro! Guinness Storehouse er nemlig meget mere end bare et besøg til et hvilket som helst bryggeri. Det er et kæmpe oplevelsescenter, der byder på noget for enhver smag…

Guinness Storehouse DublinGuinness Storehouse Dublin

Guinness Storehouse – 7 etager med oplevelser

Guinness er ikke bare en øl. Guinness er et brand, som vi udenforstående nok ikke helt forstår omfanget af. På et besøg til Guinness Storehouse bliver man gennem 7 etager ledt igennem historien om Guinness, og man får et lille indblik i, hvor stor en rolle Guinness har spillet i den irske hverdag gennem tiden. Hele oplevelsen er bygget op i områder med forskellige temaer, og overalt er der masser af interaktive installationer, man kan prøve. Især det med selv at kunne røre ved noget, trykke på noget og lytte til noget, er med til at gøre oplevelsen til noget helt specielt. Her står du ikke bare og læser kedelige skilte, men bliver inddraget på en helt anden måde. Det er måske svært at forestille sig uden at have prøvet det selv, men jeg vil prøve at guide dig gennem nogle af de højdepunkter, jeg havde på vores tur rundt.

 

Guinness Storehouse Dublin

Bryggeri

Som sagt har jeg aldrig interesseret mig for ølbrygning. Jeg har ellers været på rundvisning på bryggerier i både Danmark og Polen, men det har aldrig fanget min interesse. Oplevelsen hos Guinness Storehouse var dog lidt anderledes. Her ser du ikke selve bryggeriet, men hele bryggeriprocessen er forklaret så visuelt flot og spændende, at jeg nød at lære om det. Stor ros til dem, der har sat alt dette op – kan man få mig interesseret i øl, har man gjort sit job rigtig godt!

Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse DublinGuinness Storehouse DublinGuinness Storehouse Dublin

Opbevaring og transport

Et af de områder, jeg fandt mest interessant, var området, der forklarede historien om opbevaring og transport af Guinness. Her var udstillet gamle fotografier, gamle videoklip og gammelt værktøj, der virkelig kunne få en til at blive imponeret over det arbejde, der har været i ølproduktion gennem tiden. Min far, der har en svaghed for gamle transportmidler, var til gengæld rimelig optaget af udstillingen om, hvordan Guinness er blevet transporteret rundt i verden. Et godt eksempel på, at Guinness Storehouse gemmer på noget for enhver smag!

Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse Dublin

Markedsføring

Som lille elskede jeg at se “goklamer”, som jeg kaldte det dengang. Derfor var det ikke en stor overraskelse, at mit yndlingsområde hos Guinness Storehouse var det, der omhandlede netop reklamer. Det er måske de færreste danskere, der er klar over det, men Guinness’ er kendt for deres reklamer, der har haft en utrolig evne til at underholde folk gennem tiden. Udstillingen om disse var meget interessant, og igen, meget interaktiv. Også folk, der ikke har en stor interesse for markedsføring, vil kunne få et smil på læben over nogle af de kreative og medrivende påfund, Guinness har gjort gennem årene.

Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse Dublin

At gemme det bedste til sidst…

Man siger, at man skal gemme det bedste til sidst. Og det er måske netop derfor, der på øverste etage ligger det, der hedder Gravity Bar. I din entrébillet er der en Guinness med i prisen, og selvom der er flere steder undervejs, du kan vælge at få den skænket, tager de fleste herop for at nyde de gyldne dråber. Baren byder nemlig på en 360 graders udsigt over Dublin. Flottere afslutning på et besøg får man da næsten ikke?

Guinness Storehouse Dublin Guinness Storehouse Dublin

Souvenirs

Som sædvanlig slutter oplevelsen i Guinness’ souvenirbutik. Souvenirbutikker kan man jo synes om, hvad man vil, men den hos Guinness Storehouse tror jeg dog vil kunne imponere selv den mest skeptiske souvenir-hader. Her er næsten ALT. Chokolade med guinness, tøj med Guinness-tema, Guinness-krus du kan få personligt graveret. Alt, hvad man kan give et Guinness-tema, har fået et Guinness-tema. Priserne er selvfølgelig ikke i den lave ende, men bare det at se det imponerende udvalg kan være ret sjovt.

Guinness Storehouse Dublin

Alt i alt

Jeg havde rimelig høje forventninger til Guinness Storehouse inden vores besøg, og jeg må sige, at de blev indfriet. Det er svært at gengive på tekst og billeder, hvor meget arbejde der er lagt i at gøre hele besøget til en visuelt lækker og interaktiv oplevelse. Jeg kan kun sige, at et besøg til Guinness Storehouse er et besøg værd! Også selvom, du ikke er den store fan af øl 😉

Find vej

Guinness Storehouse ligger lige lidt uden for centrum af Dublin, men stadig i meget overkommelig gåafstand. Det er en af Dublins, ja endda også Irlands, mest populære attraktioner, så det er nemt at finde. Det betyder dog også, at du kan forvente mange besøgende. Et tip er at komme først på dagen. Det gjorde vi, og der var ikke overrendt af mennesker. Du kan læse mere om åbningstider og køb af billetter på Guinness Storehouses hjemmeside.

Besøgt i juli 2017

Leder du efter mere inspiration til, hvad du skal lave i Dublin? Så se alle mine indlæg om Dublin lige her!

Pin to Pinterest

Guinness Storehouse Dublin

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?