Har man sagt A, må man også sige B. Og har man sagt Irland, må man også sige Whisky. Nu må jeg nok indrømme, at jeg ikke er den store whisky-drikker – tværtimod. Alligevel var jeg ret så begejstret for vores smut forbi Bushmills, hvor verdens ældste whiskydestilleri ligger. Måske nok fordi det var så nemt at tage en afstikker til slotsruinen Dunluce Castle…

Whiskysmagning på The Old Bushmills Distillery

Når man er lige i nærheden af Irlands (og verdens) ældste whiskydestilleri, lægger man vejen forbi. På The Old Bushmills Distillery, der sjovt nok ligger i byen Bushmills, er det muligt at komme med på rundvisning. Her kan man se, hvordan deres whisky bliver fremstillet og lagret – og som de selv siger det: Hvordan de forvandler vand til guld 😉

Old Bushmills Whiskydestilleri Nordirland Old Bushmills Whiskydestilleri Nordirland

Da ingen af os er synderligt interesserede i, hvordan whisky produceres, valgte vi i stedet at finde ud af, hvordan lige præcis Bushmills whisky smager. Man behøver nemlig ikke at tage med på en rundvisning for at besøge deres café og deres butik. I caféen er der selvfølgelig masser af whisky, man kan smage – og der er faktisk også en del forskellig mad, der så ganske udmærket ud.

Old Bushmills Whiskydestilleri NordirlandOld Bushmills Whiskydestilleri Nordirland

På opfordring af vores guide, Bobby, købte vi et par “mini whisky-smagninger”. Og når jeg siger “vi” mener jeg selvfølgelig dem i selskabet, der rent faktisk kan lide whisky. Her blev der serveret 4 små glas whisky, og vi fik en fin lille introduktion til, hvad det var for typer, og hvordan vi skulle smage på dem. Alt i alt en god lille oplevelse. Men kører du selv, skal du nok ikke sætte dig bag rattet efter sådan en smagsprøve!

Old Bushmills Whiskydestilleri Nordirland

Læs mere om The Old Bushmills Distillery på deres hjemmeside.

Frokost ved Dunluce Castle

Efter at have snuset lidt rundt i souvenirbutikken var det ved at være frokosttid. Jeg havde sagt til Bobby, at jeg virkelig godt kunne tænke mig at se Dunluce Castle, der ikke ligger langt fra Bushmills. Så Bobby foreslog, at vi kunne købe en sandwich og tage med ud at spise i det gode vejr. Han kendte nemlig et godt sted til en picnic – lige i nærheden af den gamle slotsruin. Der var min glæde ved en lokalkendt privatchauffør stor!

Bushmills Northern Ireland Bushmills Northern Ireland

Bushmills er faktisk en ret hyggelig by, og der er masser af steder man kan købe salater, fish and chips og sandwiches. Vi fandt os et sted, der solgte paninier, og så satte Bobby kursen mod vores picnic-sted.

udsigtspunkt Nordirland Dunluce Castle

Efter kun 5 minutters kørsel endte vi et sted, hvor vi kunne nyde vores frokost med en helt fantastisk udsigt! Til den ene side var der en dramatisk klippekyst – og til den anden kunne ruinen af Dunluce Castle anes.

udsigtspunkt Nordirland Dunluce Castle udsigtspunkt Nordirland Dunluce Castle

Efter at have spist vores mad, tog vi den korte køretur over til et udsigtspunkt, hvor Dunluce Castle virkelig kom til sin ret. Historien om slottet er tragisk – under et forfærdeligt stormvejr i 1639 styrtede køkkenregionen ned i havet – men der er altså bare noget specielt over en slotsruin i så fantastiske omgivelser! Jeg er i hvert fald glad for, at Bobby også fik vist os denne lille plet af Nordirland.

Dunluce Castle slotsruin Nordirland Dunluce Castle slotsruin Nordirland

Find vej

Bushmills, Dunluce Castle og vores picnic-sted er inden for meget kort køreafstand – og faktisk også utrolig tæt på Giant’s Causeway. Tjek kortet herunder, hvis du også kunne tænke dig at holde picnic med en helt fantastisk udsigt.

Leder du efter mere inspiration til en rundrejse i Nordirland? Så tjek vores dag-til-dag-program for vores road trip i Nordirland, der er fyldt med store oplevelser på kort tid 🙂

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Bushmills Dunluce Castle

 

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?