Jeg har efterhånden set mange dyr rundt omkring i verden – både i det fri og i forskellige dyreparker. Et dyr, jeg manglede at krydse af på listen, var dog en panda. Da jeg fandt ud af, at det var muligt at se pandaer i Edinburgh Zoo, blev billetterne naturligvis straks bestilt!

Billetter

Det kan være en god idé at bestille billetter i forvejen på Zoo’s hjemmeside. For det første kan du spare et par håndører i forhold til at købe billetterne i Zoo. For det andet kan du ikke være sikker på at komme til at se pandaerne, hvis ikke du bestiller tid til dette i forvejen. Det er nogle meget populære dyr, og for at undgå unødigt mange mennesker omkring dem, skal man bestille tid, for at få adgang til dem. Dette koster ikke ekstra, men det gør det til en bedre oplevelse for alle.

Hyggelig Zoo i grønne omgivelser

Zoo ligger lidt uden for bymidten, men det tager kun 20 minutter med bus at komme derud. Vi ankom ved 10-tiden, og efter at have fået udleveret et kort ved indgangen, gik vi på opdagelse blandt de mange dyr.

Flot udsigt i Edinburgh ZooLemur i Edinburgh ZooEdinburgh ZooBlomster i Edinburgh ZooVilde hunde i Edinburgh Zoo

Edinburgh Zoo er meget grøn – her er masser af træer og buske, og flere steder er der en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Flotte udsigter har det også med at betyde bakker og stejle stigninger, og dem er her også mange af! Jeg var glad for, at jeg havde taget de gode travesko på…

Zebraer med udsigt i Edinburgh ZooSolbjørn i Edinburgh ZooBrombasse i Edinburgh ZooTapir med unge i Edinburgh ZooSmuk bygning i Edinburgh ZooPygmæflodhest i Edinburgh ZooFlot udsigt i Edinburgh Zoo

Hvad der overraskede mig lidt var, at her hverken var elefanter eller giraffer. Det er man næsten vant til, at der er i en zoo. Til gengæld havde de nogle lidt anderledes dyr, som man ikke ser så tit. Blandt andet koalaer, en cassowary (meget stor fugl fra Australien) og klippegrævlinger (som ligner en blanding af en kat og et marsvin, men som faktisk er i tæt familie med elefanten!).

Koala next 3 kmKoala i Edinburgh ZooCassowary i Edinburgh ZooEdinburgh Zoo

De store trækplastre

Det store trækplaster er selvfølgelig pandaerne. Der bor to i Edinburgh Zoo: Tian Tian (en hun) og Yang Guang (en han). Vi fik kun fornøjelsen af at se hannen, men ham kunne vi så også betragte i laaaang tid. Han fik sig en ordentlig middagslur – en så lang lur, at dyrepasserne ikke havde kunne gøre rent i hans bur, som de plejede. Han var nu ret så ligeglad, og fortsatte bare med at slumre…

Panda i Edinburgh Zoo

Et andet stort trækplaster i Edinburgh Zoo er deres pingviner. Hver dag kl. 14.15 bliver der åbnet op, så pingvinerne kan gå en tur med deres dyrepassere rundt i Zoo blandt publikum. Dette nåede vi desværre ikke at opleve, men det store pingvinområde var alligevel ret flot, og det var sjovt at se, hvordan pingvinerne samler sten og bygger reder.

Pingviner i Edinburgh ZooPingviner i Edinburgh ZooLegeplads med udsigt i Edinburgh Zoo

Edinburgh Zoo er et dejligt sted, hvor man sagtens kan få nogle timer til at gå med at se på de mange dyr og lære mere om dem – også selvom man ikke har små børn med. Her var flot og omgivelserne var dejlige. Et godt tip er, at huske de gode sko – fødderne kommer på overarbejde på de stejle bakker.

Besøgt i juni 2016

Pin to Pinterest

En dag i Edinburgh Zoo

Har du et spørgsmål eller en kommentar?