Vi elsker zoologiske haver, og har efterhånden besøgt mange på vores storbyferier rundt omkring -blandt andet Schönbrunn Zoo i Wien og Edinburgh Zoo. På en (usædvanlig) varm sommerdag lagde vi også vejen forbi Dublin Zoo, der skulle vise sig at være en særdeles grøn oplevelse…

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

En zoo eller en park?

Dublin Zoo ligger placeret i Phoenix Park, der er den største indhegnede bypark i Europa – dobbelt så stor som Central Park i New York! Om beliggenheden i en park har smittet af på Zoo’en ved jeg ikke. Men sikkert er det, at det er en af de grønneste Zoos, jeg nogensinde har besøgt!

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

Overalt ser du grønne planter, søer og træer i alle afskygninger. Der er rigtig mange steder at søge skygge på en varm dag. De selvsamme steder kan man nok søge læ for regn og blæst, når vejret opfører sig lidt mere irsk…

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

En ulempe ved alt det grønne er, at det nogle steder faktisk kan være svært at se ind til dyrene for bare planter. Mange steder måtte man lede efter “kighuller” i den tætte beplantning. Ikke noget, der gør mig noget! Så kan dyrene trække sig tilbage og være i fred, hvis de vil det. Men forventer man at kunne studere alle dyrene på tæt hold, vil man nok blive skuffet.

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

De gamle kendinge – og de RIGTIG gamle kendinge

Derudover var besøget til Dublin Zoo en rimelig klassisk Zoo-oplevelse med de velkendte dyr som elefanter, aber, næsehorn, giraffer osv.

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

De har dog også en rimelig imponerende afdeling, de kalder Zoorasic World. Her er masser af læring og spændende udstillinger om nulevende og uddøde reptiler – og et ægte skelet fra en tyrannosaurus rex! Kender du nogen, der er vilde med dinosaurer, er det måske lige sagen!

Dublin Zoo IrlandDublin Zoo Irland

Flotte indhegninger

Haven er inddelt i områder, så de dyr, der lever tæt sammen i naturen, også bor tæt sammen her. Der er flere steder lavet en form for tema omkring hvor dyrene kommer fra, som afspejles i indhegningerne. Jeg synes især godt om den afrikanske savanne, hvor bl.a. næsehorn, giraffer og zebraer gik rundt sammen på den “afrikanske” slette.

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

Dublin Zoo – et besøg værd

Alt i alt vil jeg sige, at Dublin Zoo er en dejlig oplevelse, og en park, der tilbyder rigtig mange dejlige områder. Du skal ikke besøge parken, hvis du gerne vil se dyr, som du ikke så tit ser i de danske Zoos. Men har du i forvejen en svaghed for zoologiske haver, og går du op i den helhedsoplevelse, som de grønne områder er med til at skabe, vil jeg helt klart anbefale dig at bruge nogle timer her. Men lad mig være ærlig omkring én ting – tag om muligt lidt frokost med udefra 😉 Udvalget af mad var hverken spændende eller godt under vores besøg.

Dublin Zoo Irland Dublin Zoo Irland

Du kan læse meget mere om dyrene, priserne og åbningstiderne på Dublin Zoo’s hjemmeside.

Find vej

Som sagt ligger Dublin Zoo i den store Phoenix Park. Det vil derfor være oplagt at kombinere et besøg her med en tur rundt i parken. Vi tog fra vores lejlighedshotel ud til Zoo til fods. En fin gåtur på lige knapt 3 kilometer. Vil man gerne spare lidt på benkræfterne, kører der busser fra bymidten og derud.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Visit Dublin Zoo Ireland

Har du et spørgsmål eller en kommentar?