Elafonissi Beach – en af Europas smukkeste strande

Er en strand bare en strand? Det er det ikke, hvis du spørger mig. Så da vejret på Kreta viste sig fra sin bedste side, selvom vi var der sidst på sæsonen i oktober, måtte vi en tur til Elafonissi Beach.

Elafonissi Kreta

Elafonissi Beach på det sydvestlige Kreta er ikke et sted, man bare lige kommer forbi. Slet ikke, hvis man bor i en af de mere populære feriebyer på Chania-kysten. Det er ikke rigtig muligt at komme hertil med offentlig transport, så vil du gerne besøge den populære strand, gælder det enten om at leje bil eller om at tage med på en arrangeret udflugt.

På udflugt til Elafonissi Beach

Vi valgte at købe en udflugt gennem vores rejsebureau – for stranden, der siges at være Kretas bedste, og en af Europas smukkeste, skulle naturligvis opleves.

Bjergby Kreta

Som sædvanlig på sådan en arrangeret udflugt kom vi ikke frem til vores bestemmelsessted, uden at have et stop, hvor vi kunne købe noget. Selvom sådanne stop ved “autentiske” butikker godt kan irritere mig, gjorde det mig ikke det store denne gang. Vi gjorde nemlig holdt i en mindre bjergby, hvor vi for det første kunne nyde udsigten over landskabet, og for det andet kunne proviantere lidt. På Elafonissi Beach er der kun et par små madsteder, hvor du kan købe det sædvanlige: Lidt kedelig fastfood, is og sodavand. Da vi så, at det i denne kølige bjergby vrimlede med nyhøstede appelsiner, og at vi ovenikøbet kunne købe friskpresset appelsinjuice, var vi ikke lang tid om at få pengepungen op af lommen. Juicen blev bogstavelig talt presset, mens vi stod i kø – mere friskt og lækkert bliver det da ikke!

Friske appelsiner KretaBjergby Kreta Udsigt Kreta

Efter stoppet gik turen videre med bussen gennem det bjergrige landskab. Efter sammenlagt godt 1,5 times kørsel ankom vi til den berømte strand, og vi gik straks i gang med at finde det helt rigtige sted at ligge. Her er masser af solstole og parasoller man kan leje for et rimeligt beløb, og vil man ikke bruge penge på det, er der masser af plads, hvor man kan slå sig ned på sit håndklæde.

Elafonissi Kreta

Liv og glade dage

Vi ankom sidst på formiddagen, og det er jeg glad for! Det var tydeligt at se, at der kom flere og flere mennesker, jo længere hen på eftermiddagen vi kom. Hvis du godt kan lide fred og ro og ikke alt for mange mennesker, vil jeg derfor anbefale dig at komme tidligt. Vil du derimod gerne have lidt liv omkring dig, med beachvolley, musik strømmende fra højtalere og vandplaskende mennesker, vil du være godt tilfreds med at være her om eftermiddagen. Da vi tog hjem fra stranden midt på eftermiddagen, var den ved at blive lidt for livlig til mig. Jeg kan kun forestille mig, hvordan her må være midt i højsæsonen!

Elafonissi Kreta

Kretas lyserøde strand

Jeg ved godt, at Elafonissi er en populær strand – og det er derfor ikke på grund af fred og ro, man generelt kommer her. Det er til gengæld det næsten lagune-lignende, krystalklare hav, de omkringliggende bjerge og det kridhvide (og til tider lyserøde!) sand, der trækker. Stranden er ekstremt børnevenlig, da man skal langt ud, før vandet bliver dybt. Og kommer man på en god dag, kan man fornemme hvordan sandet i vandkanten næsten er lyserødt. Det er små, knuste skaller, der farver sandet lyserødt – og flot ser det ud! Forvent bare ikke at se en direkte pink strand, som man gør på mange af de flotte billeder i brochurerne.

Elafonissi KretaElafonissi Kreta Elafonissi Kreta

Som tidligere nævnt er der ikke så meget andet end stranden herude. Der er et par enkelte steder du kan købe lidt mad og drikke, og derudover er der bad- og toiletfaciliteter, du kan benytte mod betaling. Det er derfor en god ide at have lidt småmønter med, så du kan komme på toilettet.

Vi nødt vores dag på Elafonissi Beach. Tiden gik med at beundre de smukke omgivelser, med at tage en kølig dukkert i det krystalklare vand, og med at nyde at have tiden til at læse en god bog. Hvis du, ligesom mig, ikke bare synes, at en strand er en strand, så vil jeg helt klart anbefale et besøg hertil! Det er ikke alle der kan sige, at de har sat deres fødder på en lyserød strand…

Elafonissi Kreta

Besøgt i oktober 2016

Pin to Pinterest

Visit Elafonissi Beach Crete

1 Comment on En dag på Elafonissi Beach – den lyserøde strand

 1. Bettina
  6. maj 2017 at 21:53 (5 år ago)

  Jeg har også været på Elafonissi Beach og ja det er bare et super lækkert sted!
  Det lyder næsten som den samme udflugt – vi stoppede også i en lille bjerglandsby og det virkede meget autentisk og maden vi fik var også lokal – så ikke noget med stegt flæsk og persillesovs der 😉
  Vi kørte i en bus gennem nogle bjerge for at ankomme til stranden og det var noget nervepirrende og kigge ud af vinduet og se laaangt ned med en buschauffør der kørte som de lokale!
  Dejligt og se stranden igen på dine billeder – det er mange år siden jeg var der (inden jeg rigtig begyndte at tage billeder).

  Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?