Jeg skal ikke benægte, at jeg er lidt af et madøre. Tværtimod er jeg nok det, man kan kalde temmelig madglad – især elsker jeg søde sager. Da jeg undersøgte, hvad Wien havde at byde på på madsiden, blev jeg positivt overrasket, og vi havde slet ikke tid til at prøve alle de steder, som lød fantastiske. Men så har jeg jo en undskyldning for at komme tilbage en anden gang 😉

Her følger 4 af de bedste, og meget forskellige, spisesteder, som jeg gerne vil anbefale andre at prøve.

Das Loft

Vi startede vores første dag i Wien med manér – nemlig med brunch på Das Loft. Som navnet nok antyder, ligger denne restaurant oppe i højderne. Temmelig højt oppe faktisk. Jeg havde læst mig frem til, at udsigten herfra skulle være helt fantastisk, og det var den i allerhøjeste grad! Hele byen lå for vores fødder, og de kæmpe panoramavinduer gav et fantastisk udsyn.

Das Loft Sofitel Wien

Med en pris pr. næse på 32 euro, var jeg lidt nervøs for, om man mon kun betalte for udsigten, og ikke for at få ordentlig mad. Men. Hold. Nu. Op. Det var nok den mest fantastiske brunch jeg nogensinde har fået. Inkluderet i prisen var friskpresset juice, kaffe, kakao, te, et glas mousserende vin og så den temmelig omfattende buffet, der bød på alt fra brød og boller, chiagrød, pålæg af alverdens slags, kage og yoghurt med frugtkompot… For slet ikke at nævne det store kort med vafler, pandekager og æg i alle afskygninger, som var inkluderet i buffetens pris, men som blev frisklavet, som vi ville have det. Mums! Selvom dette endte med at blive turens dyreste måltid, var det også et af de bedste efter min mening!

Das loft Sofitel Wien

Senere på dagen serverer Das Loft også frokost, aftensmad og drinks – så bliver dresscoden bare lidt strammere. Se mere og bestil bord på deres hjemmeside.

Fieglmüller

Man kan ikke sige Wien uden at sige wienerschnitzel – og efter sigende skulle et af de bedste steder i byen for wienerschnitzel-elskere være Fieglmüller. Et sted, der på grund af den overvældende popularitet har været nødt til at åbne flere restauranter. Vi besøgte Fieglmüller på Bäckerstrasse, for det var der, vi kunne få bord. Et godt tip er at bestille bord i god tid, for populært er det, og bordene bliver revet væk. Vi havde bestilt bord til en onsdag aften kl. 20.30, og alligevel var der en kø af håbefulde mennesker ude foran restauranten, der krydsede fingre for, at de kunne komme ind og få stillet sulten.

Fieglmüller Wien Fieglmüller Wien

Sørg for at være sulten, hvis du beslutter dig for at spise her. Portionerne er intet mindre end enorme! Spisekortet er rimelig enkelt med fokus på wienerschnitzler – både med kalv, gris og kylling. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er den store schnitzel-entutiast, men sjovt var det nu at pøve. Selv de madglade mænd måtte se sig slået af de store portioner. Et godt tip må være at deles om tilbehøret, der bestilles ved siden af. Det er nok de færreste, der kan spise både en schnitzel, der er større end en tallerken, og en stor spand kartofler ved siden af…

Læs mere om Fieglmüller og bestil bord på deres hjemmeside.

Der Fuchs und die Trauben

Efter at have spist på den noget hypede Fieglmüller, skulle vi også prøve noget lidt andet. På Instagram havde jeg fundet frem til den lille, hyggelige restaurant, Der Fuchs und die Trauben (Ræven og rønnebærrene). Denne restaurant ligger ikke i det mest charmerende kvarter, men du må endelig ikke skue hunden på hårene.

Der Fuchs und die Trauben Wien

Restauranten kalder sig selv for en burger-/tapas-/cocktailbar, og det lader til, at denne kombination er noget, der falder i wienernes smag. Jeg er glad for, at jeg havde skrevet og reserveret bord, for stedet var propfyldt. Alle snakkede, grinede, drak vin og øl og hyggede sig på god gammeldags manér – med mad på bordet og noget vådt i glasset. Vi fik smagt både lidt burgere og tapas. Burgerne var ok, og deres tapas rigtig gode. Tag herhen hvis du gerne vil spise et sted, der kun har menukort på tysk, og hvor folk kommer for at få dejlig mad i en skøn, festlig og afslappet atmosfære.

Der Fuchs und die Trauben Wien

Læs mere på deres hjemmeside.

Café Central

Som med alle gode måltider slutter vi af med noget sødt. Udover wienerschnitzlen kommer man heller ikke uden om sachertorte og apfelstrudel, når man er i Wien. Og findes der mon et bedre sted at smage det, end på en fantastiskt udsmykket café med over 100 år på bagen?

Café Central WienCafé Central Wien

Der er ingen tvivl om, at Café Central er et flot og meget populært sted. Vi stod i kø udenfor, men kom hurtigt ind, selvom vi var 6 personer. Spisekortet blev hurtigt studeret. Der serveres også “rigtig” mad, hvis ikke man er meget for at spise sig mæt i kage. Vi besluttede os dog hurtigt for, at når nu det skulle være, så skulle det også gøres ordentligt. Efter at have bestilt flere kager, end vi var mennesker, gik vi i krig. Sachertorten skuffede desværre lidt. Måske det bare er en lidt tør kage generelt, det ved jeg ikke. Jeg ved dog, at samtlige af de andre kager var virkelig lækre. Og når caféen er åben lige fra formiddag til kl. 22, skulle du nok kunne klemme et besøg ind her, ligegyldigt hvornår på dagen kagelysten melder sig…

Café Central Wien Café Central Wien

Læs mere om caféen på deres hjemmeside.

Leder du efter mere inspiration til, hvad du skal lave i Wien? Så se alle mine indlæg om Wien lige her! 🙂

Besøgt i april 2017

Pin to Pinterest

4 steder at spise i Wien

 

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?