Kedelig by i smukke omgivelser:

“Gang i forlystelseslivet, men også mulighed for at finde ro på de små tavernaer”. Sådan bliver byen Laganas på Zakynthos beskrevet mange steder. Jeg ved ikke, om jeg bare ikke ledte længe nok, men jeg synes ikke, at jeg kunne finde den ro. Efter at have været i Ayia Napa på Cypern sidste år, troede jeg, at jeg vidste, hvad det indebar at bo i en festby. Den opfattelse har jeg så justeret lidt på, efter at have boet i Laganas.

Laganas Zakynthos

Briternes paradis

Zakynthos er en fantastisk smuk ø, det er der ingen tvivl om! Det er dog først for nylig at øen er kommet på menukortet hos flere danske charterbureauer. Derfor havde jeg fejlagtigt den opfattelse, at øen ikke var oversvømmet af turister endnu. Selvfølgelig kan sådan et smukt sted ikke være gået ubemærket hen. Briterne har i den grad taget øen til sig, og det har været en af deres foretrukne destinationer i Grækenland i mange år. Det er også briterne, der har givet øen kælenavnet “Zante”, og der lander hver dag et utal af Easyjet-fly direkte fra England.

Laganas ZakynthosLaganas Zakynthos

Byen Laganas ligger i den smukke Laganas-bugt, og her er det især de unge briter, der huserer. Her er masser af larmende barer, farverige diskoteker, “autentiske” restauranter og halvkedelige souvenirbutikker – og rigtig mange mennesker! Jeg ved godt, at jeg var her midt i højsæsonen, og jeg ved godt, at sådan er feriebyer ofte. Jeg havde nok bare forventet en lidt mere rigtig by. Du ved, med et par rigtige butikker ind i mellem al turistskramlet. Når den mest spændende biks på hele hovedgaden er McDonalds, så ved man godt, at udvalget ikke er specielt interessant…

Fantastisk strand og skønne omgivelser

Laganas-bugten er bl.a. kendt for sine lækre strande – og stranden i Laganas har jeg ikke en finger at sætte på! Jovist, der var rigtig (!) mange solstole og parasoller, der var lejet ud det meste af dagen. Men stranden var flot og ren, vandet krystalklart og udsigten over til Skilpaddeøen og Zakynthos’ bjerge til den anden side var rigtig smuk. Stranden var også utrolig lavvandet og derfor ekstrem børnevenlig – det synes jeg bare ikke, at selve byen var.

Laganas ZakynthosLaganas ZakynthosLaganas Zakynthos

Om formiddagen (inden dem med tømmermænd stod op), var stranden et stille og roligt sted, hvor der var en skøn atmosfære. Et par løbere kom forbi, nogle var ude at lufte hunden, og en del gik bare en slentretur for at lytte til bølgerne, der roligt slog ind på stranden. Om aftenen nød vi synes af den smukke aftenhimmel over havet, og så på alle de festklare mennesker, der gik langs vandet ind til hovedgaden.

Laganas ZakynthosLaganas ZakynthosLaganas Zakynthos

Vi havde en dejlig ferie med skønne oplevelser på den flotte ø, men Laganas er ikke en by, som jeg vil vælge at bo i igen. En anden gang kunne jeg godt overveje at bo et andet sted i Laganas-bugten, for omgivelserne og stranden var altså helt i top.

Laganas ZakynthosLaganas Zakynthos

Hvis du ikke har noget imod at bo et sted med fuld knald på, og hvor der er masser af fest og høj musik det meste af døgnet, så go for it! Omgivelserne er smukke, men byen – not so much…

Besøgt i juli 2016

Har du et spørgsmål eller en kommentar?