Kært barn har mange navne, og det har Zakynthos’ nok mest kendte attraktion også. Det rustrøde skibsvrag, der ligger strandet i det kridhvide sand er nok det mest fotograferede sted på øen. Og det er ikke så underligt, for omringet af høje klipper og det mest turkisblå vand, er det lidt af et syn – et syn, der tiltrækker rigtig (!) mange turister. Så hvis du tror, at du skal besøge en øde strand, som det godt kan ligne på de billeder, vi ser i reklamerne, kan du godt tro om igen…

Shipwreck Beach Zakynthos

At komme til Shipwreck Beach…

…er ikke så nemt, som det måske lyder. Der er flere steder, hvor det er muligt at leje en båd, så man selv kan sejle derud. Medmindre du er en meget erfaren sejler, vil jeg dog IKKE anbefale dette. Antallet af både, der transporterer turister ind og ud af den forholdsvis lille bugt gør det temmelig svært at navigere rundt uden at ramme noget. Der er heller ingen steder at lægge til, hvilket betyder, at bådene skal sejle så tæt på stranden som muligt for at sætte folk i land – for derefter at sejle ud og kaste anker, til de skal hentes igen.

Shipwreck Beach Zakynthos

Heldigvis er der et hav af arrangerede udflugter til Shipwreck Beach. Du skal dog være opmærksom på, at det nok er den mest populære aktivitet på hele øen, og disse ture kan være udsolgt lang tid i forvejen.

På arrangeret udflugt

Vi valgte den nemme løsning, og købte en arrangeret udflugt. For nemheds skyld ville vi gerne have købt udflugten gennem Star Tours, men den var udsolgt allerede inden afrejse. I stedet købte vi denne udflugt hos viator.com.

Vi blev hentet i minibus på vores hotel i Laganas om morgenen, og kørt til et mødested, hvor vi skulle over i en større bus med 50-60 andre mennesker og vores engelsktalende guide. I udflugtsbeskrivelsen gøres der meget ud af at fortælle, at dette er en udflugt med en lille gruppe. Derfor blev vi noget overraskede over, at vi var så mange mennesker. Vores guide fortalte dog, at det ikke er unormalt, at folk ankommer til Shipwreck Beach på både med 2-300 mennesker. Pludselig virkede vores gruppe ikke så stor alligevel…

Shipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach Zakynthos

Ad snoede bjergveje blev vi kørt til den lille havn i Porto Vromi. Her steg vi ombord på båden, og blev sejlet ud til den smukke Shipwreck Beach. Turen går forbi den barske klippekyst, og det virker næsten utænkeligt, at der skulle være en populær og billedskøn strand her – men pludselig er den der!

Shipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach Zakynthos

En god historie og masser af turister

Vi ankom om formiddagen – inden de fleste andre turister. Det var dog ikke til at se, hvis man ikke lige vidste det, for her var alligevel MANGE mennesker. Vores guide fortalte, at man nogle eftermiddage slet ikke kan se den hvide strand for bare strandhåndklæder. Sådan var det heldigvis ikke under vores besøg! Vi havde en time på stranden, hvor vi havde mulighed for at tage en dukkert (hvilket var temmelig svært eftersom bølgerne var temmelig store, og bådene sejlede meget tæt på land), og tage billeder af det så berømte (og meget rustne) skibsvrag. Lad mig bare sige det ærligt: Flot er det sgu ikke. Altså skibsvraget. Men det er en utrolig kontrast til det hvide sand, og det er en påmindelse om, hvor barsk naturen sommetider kan være.

Shipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach Zakynthos

Historien fortæller, at det strandede skib er et smuglerskib, der gik på grund her i 1980, efter at have sejlet rundt i stormvejr. Der er også nogle, der siger, at skibet smuglede cigaretter – til stor fornøjelse for de lokale, der straks så deres snit til at gå på rov. Om dette er lidt af en røverhistorie, er der forskellige meninger om. Fakta er i hvert fald, at ingen havde lyst til at bruge ressourcer på at fjerne vraget, og at det pludselig udviklede sig til lidt af en turistattraktion. Herefter var der ingen grund til at fjerne vraget, og siden har det tiltrukket et utal af turister.

Shipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach Zakynthos

Poseidons ansigt og frokost med udsigt

Efter en times var det tid til at stige ombord på vores båd igen. På vej tilbage til Porto Vromi sejlede vi tæt ved klippekysten, for at se de utrolige blå farver, vandet har. Derudover gjorde vi også et lille stop for at beundre Poseidons ansigt, der åbenbart gemmer sig i en klippeside. Hvis man kigger godt efter, kan man se ham kigge ned mod havet.

Shipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach Zakynthos

Udflugten inkluderede også et frokoststop i den lille bjergby, Mariés. På en familieejet restaurant med den mest fantastiske udsigt over landskabet og havet, kunne vi vælge mellem flere forskellige græske retter. Alt sammen meget velsmagende og til en rimelig pris.

Shipwreck Beach ZakynthosShipwreck Beach Zakynthos

Alt i alt en dejlig udflugt, hvor vi fik krydset Shipwreck Beach fra vores liste. Hvis man er meget turist-forskrækket, er det ikke et sted, man skal besøge. Men er man i stand til at se uden om alle selfie-stængerne, synes jeg ikke man skal snyde sig selv for at opleve dette smukke stykke natur, som Zakynthos er allermest berømt for.

Gode råd til dig, der skal en tur til Shipwreck Beach

 • På Shipwreck Beach er der ingenting – udover vraget og alle de andre mennesker naturligvis. Her er ingen toiletter, ingen parasoller og ingen mulighed for at købe mad og vand. Sørg derfor for at have pakket godt med drikkevarer, evt. lidt snacks, og selvfølgelig masser af solcreme. I Porto Vromi (den lille bugt, hvor sejlturen ud til Shipwreck Beach starter – i hvert fald på denne udflugt), er der mulighed for at købe lidt kolde drikkevarer, hvis du skulle have glemt det.
 • Hvis du er dårligt gående, vil jeg ikke anbefale denne tur. For det første er vejen så smal og stejl i Porto Vromi, at bussen ikke kunne køre helt ned til havnen. Vi måtte derfor gå et kort, men meget stejlt stykke vej, for at komme hen til vores båd. Derudover har båden ingen steder at lægge til på Shipwreck Beach, så du skal gå ned ad en stige fra båden i det lave vand. Dette kan være lidt af en udfordring, hvis bølgerne er høje. Og det er de tit. Det sker, at det slet ikke er muligt at komme i land, fordi det simpelthen er for farligt at stige af båden.

Shipwreck Beach Zakynthos

 • Vil du gerne undgå de største horder af turister, så tag på en formiddagstur. På denne tid af dagen er temperaturen også mere overkommelig.
 • Sidst, men ikke mindst, så LAD VÆRE med at kravle rundt på skibsvraget. Der er rigtig mange, der gør det, men eftersom skibet har rustet i mere end 30 år, er det decideret dumt og farligt. Og hvis først man kommer til skade, er der langt til lægehjælp! Brug meget hellere tiden på at nyde synet af den smukke bugt. Men husk også solbrillerne, for det er svært ikke at blive blændet af det turkisblå vand og det kridhvide sand.

Shipwreck Beach Zakynthos

Besøgt i juli 2016

4 Comments on På udflugt til Shipwreck Beach

 1. bettinaarknaes
  13. september 2016 at 13:17 (7 år ago)

  Det var da helt utroligt så mange mennesker. Jeg ville gerne dertil en dag, men jeg tror ikke det bliver i juli måned…

  Svar
  • Katrine S
   14. september 2016 at 13:30 (7 år ago)

   Der bliver nok aldrig mennesketomt 😉 Men størstedelen af de besøgende er briter, så vil man gerne undgå hele det her turist-hejs, så er det nok en god idé at komme uden for briternes ferieperiode.

   Svar
 2. Mette / Mette & Martin Rejser
  7. februar 2017 at 18:34 (6 år ago)

  Superfedt blogindlæg – det var virkelig sjovt at læse om din oplevelse. Vi har nemlig hørt en del om stedet og skibsvraget, men ja – kun set billeder af en mennesketom strand, hvilket jo ændre selve scenariet en hel del 🙂

  Men wauw, farverne og kontrasterne er jo helt vilde. Det ser virkelig smukt ud, trods de mange mennesker. Denne del kan vi i øvrigt nikke genkendende til, da vi besøgte Maya Beach i Thailand (stranden fra filmen “The Beach”). Her kunne vi bogstavelig talt ikke se hverken sandet eller vandet. Det var alt andet end eksotisk …

  Svar
  • Katrine S
   9. februar 2017 at 18:15 (6 år ago)

   Det ER meget smukt – men ja, som I også har oplevet, så ser virkeligheden nogle gange anderledes ud end på billeder 😉

   Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?