Dette indlæg er for dig, der gerne vil have lidt mere praktisk information om, hvordan vi bestilte vores rundrejse i Nordirland, hvor vi boede og hvor vi fandt inspiration.

Hvorfor Nordirland?

Det var egentlig planen, at vores tur til Irland kun skulle have bestået af en forlænget weekend i Dublin. Der skete bare det, at jeg kom til at undersøge, hvilke udflugter, der var mulighed for at tage på fra byen. Det tog ikke mange sekunder før jeg var fuldstændig overbevist om, at jeg bare måtte nå at se Giant’s Causeway på vores tur. Problemet var bare, at Giant’s Causeway ligger helt oppe i det nordligste Nordirland, og at en dagsudflugt hertil fra Dublin ville komme til at bestå af mange timers kørsel og ikke så mange timers sjov. Så de originale planer om en ren storbyferie blev lavet lidt om…

Giant's Causeway rundrejse Nordirland

Sådan bestilte vi rejsen til Irland og Nordirland

Vi bestilte selv flybilletter til Dublin hos SAS, da vi faldt over et rimeligt tilbud. Herefter overvejede vi, om vi selv skulle leje en bil og køre rundt, men vi blev hurtigt enige om, at med kun 4 hele dage i landet, og ingen erfaring med at køre i venstre side af vejen, var det forsøget værd at få et tilbud på en privat tur med chauffør.

Vi endte med at kontakte Little Gem Tours, der er en mindre, privatejet turudbyder i Irland. Jeg skrev vores ønsker for turen, hvilke dage vi havde til rådighed, hvilken slags indkvartering vi ønskede, og hvad vores interesser var, udover de seværdigheder, jeg allerede vidste, vi gerne ville besøge. Herefter vendte en af ejerne, Maggie, tilbage med et tilbud for os 5 voksne og en rejseplan, som vi kunne kigge på og få rettet til lige efter vores ønsker. Det var supernemt, og hele vejen igennem har kontakten til Little Gem Tours kun været behagelig.

Lad mig lige slå fast – det er ikke en billig måde at rejse på! Til gengæld fik vi turen præcis som vi ville have den, og eftersom det var en privat tur, kunne vi bruge præcis den tid vi ville ved de forskellige seværdigheder. Vi havde heller ikke meget tid til rådighed – faktisk kun 2 hele dage – og på denne måde fik vi en perfekt introduktion til noget af det bedste, som Nordirland har at byde på.

Efter vores private tur blev vi sat af i Dublin ved det lejlighedshotel, som vi selv havde booket. Efter en lang dag med mange oplevelser var det skønt at blive sat af lige ved døren.

Vores rute

En af de store fordele ved at bestille en privat rundrejse er, at der ikke går meget tid til spilde! Vi havde derfor et rimelig tætpakket program, men vi har på intet tidspunkt følt, at vi har haft for travlt, og vi har hele tiden kunne tage os den tid, vi gerne ville.

Kortet nedenfor viser en oversigt over vores tur. Vil du gerne læse mere om, hvad vi oplevede dag for dag, kan du se mere i dette indlæg.

Her boede vi

Vi havde i alt 5 overnatninger på rejsen. De første 2 havde Little Gem Tours booket for os, da de var en del af vores rundrejse.

Begge overnatninger foregik på hyggelige B&B’s med de sødeste værter. Jeg må indrømme, at vi ikke har gjort meget brug af B&B’s før i tiden, men det var det helt rigtige at gøre på denne tur. Vi boede 2 skønne, men også meget forskellige, steder, og det har jeg skrevet mere om lige her.

Overnatning Cushendun rundrejse Nordirland

Her fandt jeg inspiration

Jeg kan bruge timevis på at lede efter inspiration til min næste rejse på nettet, og her er Pinterest en af mine rigtig gode venner! Du kan altid tjekke mit Irland og Nordirland-board ud på Pinterest, men jeg vil også lige nævne et par af de sider, jeg selv fandt ret nyttige eller inspirerende, da jeg researchede, hvad Nordirland havde at byde på:

Den officielle turistorganisation i Nordirland, Discover Northern Ireland

Det perfekte program for et road trip i Nordirland ifølge Danielle fra bloggen Boots not Roots

25 inspirerende fotos, der, ifølge Nienke fra bloggen The Travel Tester, vil give dig lyst til at besøge Nordirland

Hvis du går og overvejer en tur til Nordrland kan jeg kun sige: Go for it! Se alle mine indlæg om Nordirland og find mere inspiration til din rejse lige her.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

 

Planning and practicalities planæg rejse til Nordirland

 

 

 

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?