Vil du gerne have lidt mere praktisk information om hvordan vi bestilte vores rejse til Dublin, hvor vi boede, hvordan man kommer rundt, og hvor jeg fandt inspiration? Så læs med her!

Hvorfor Dublin?

Efter sidste års sommerferie i yderst charmerende Edinburgh, kiggede vi igen mod vest for at finde årets forlængede weekend. Valget faldt på Irlands hovedstad – for det første fordi ingen af os havde besøgt Irland før, og for det andet fordi vi havde hørt så meget godt om den fantastiske stemning, der er i byen. På det punkt blev vi ikke skuffede!

Forlænget weekend Dublin Irland
Forlænget weekend Dublin

Vi valgte så også at tilføje en mini-rundrejse i Nordirland til programmet. En ting, jeg så absolut kan anbefale, hvis man gerne vil kombinere sin byferie med fantastiske naturoplevelser.

Se alle mine indlæg om vores rundrejse i Nordirland lige her!

Nå, men tilbage til Dublin. Efter at have besluttet os for byen som årets sommer-destination, gik vi straks i gang med at finde og bestille vores rejse.

Sådan bestilte vi rejsen til Dublin

Turen til Dublin besluttede vi selv at stå for. Det er ikke svært at finde flybilletter til Dublin fra København, da der er mange flyselskaber, der flyver ruten. Vi var dog ikke ude i god tid, men fandt alligevel nogle billetter til en rimelig pris hos SAS, så dem bestilte vi. Derefter søgte jeg særskilt efter et sted at bo, hvor vi kunne være alle 5…

Her boede vi i Dublin

Valget endte med at falde på en stor hotellejlighed til os alle 5 hos Staycity Aparthotel på Saint Augustine Street. Her var køkken, to badeværelser og tre soveværelser, og det fungerede ganske fint. Det var bare ikke hyggeligt overhovedet. Et meget upersonligt sted, hvor der ikke rigtig var pynt på væggene, farverne var holdt i brun, og alle døre smækkede af sig selv, så man ikke kunne tale sammen på kryds og tværs.

Staycity lejlighedshotel Dublin Staycity lejlighedshotel Dublin

Beliggenheden var dog super, og det var dejligt at have et fællesområde om aftenen, hvor vi kunne hygge og spille spil. Efter at have lejet en fremragende hotellejlighed i Edinburg sidste sommer, var dette en lidt skuffende oplevelse. Alt i alt et sted, man skal leje pga. beliggenheden og hvis man gerne vil have eget køkken og mulighed for at være mange sammen.

At komme rundt i Dublin

Dublin er en lille og rimelig overskuelig by. Hvis du, ligesom os, kun har et par dage og bruger dem i centrum af byen, kan du sagtens gå rundt til det meste. Vi brugte kun vores ben på transport rundt i byen, og selvom det kunne mærkes i fødderne sidst på dagen, var det overkommeligt. På den måde får du også set en masse hyggelige gader, som du måske ellers ikke var kommet forbi.

Forlænget weekend Dublin Irland

Fra Dublin centrum til lufthavnen

Lufthavnen ligger ca. 10 kilometer fra byen, så det er nemt at tage en af lufthavnsbusserne frem og tilbage mellem lufthavnen og Dublin. Vi gjorde brug af Airlink Express, da de havde et stoppested ganske tæt på vores hotel og ofte havde afgange. Du kan læse mere om priser, ruter osv, på deres hjemmeside.

Hvad skal man lave i Dublin?

Dublin er en levende by med masser at tage sig til. Efter nogle fantastiske naturoplevelser i Nordirland var Dublins levende byliv og mange mennesker lidt af et sceneskift. Men Dublin er generelt en rigtig hyggelig by, hvor der er masser at lave! Nogle af mine favoritter var Guiness Storehouse, Dublin Zoo og Trinity College Library. Men også bare at slentre rundt og nyde byens kendte vartegn og små sjove kringelkroge var en dejlig oplevelse!

Forlænget weekend Dublin Irland Forlænget weekend Dublin Irland

Her fandt jeg inspiration til en tur til Dublin

Når det kommer til at finde inspiration til min næste rejse, kan jeg bruge time efter time på research! Her er Pinterest en af mine rigtig gode venner – det er et fantastisk værktøj til at gemme og dele idéer med andre, der har samme interesse som en selv. Du kan altid tjekke mit Irland og Nordirland-board ud på Pinterest, men jeg vil også lige nævne et par af de sider, jeg fandt rigtig inspirerende, da jeg researchede på, hvad Irland havde at byde på:

Et forslag til, hvordan man bedst muligt bruger 3 dage i Dublin, af Emily fra bloggen Everyday Accounts

Masser af gode forslag til, hvad man skal se og lave på en weekend i Dublin, af Tara fra bloggen “Where is Tara?”

6 gode grunde til at holde ferie i Dublin, af Karen fra Rejseblokken

Jeg kan varmt anbefale en forlænget weekend i Dublin. Det er en by med masser at tage sig til – og der er lidt for enhver smag og pengepung.

Se alle mine indlæg om Dublin og find mere inspiration til din rejse lige her.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Forlænget weekend Dublin

2 Comments on Praktisk og planlægning: Dublin

 1. Emily Abernathy
  11. februar 2018 at 19:06 (5 år ago)

  Thanks for the link to my site! I’m glad you had such a great time in Dublin. It’s a wonderful city!

  Svar
  • Katrine S
   12. februar 2018 at 17:49 (5 år ago)

   I’m the one who should thank you for great inspiration in my planning process ☺️ So I am just happy to share your post with others! Best regards, Katrine

   Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?