Selv på en grå dag i Wien lyser det smukke Schönbrunn slot og den imponerende have op i landskabet. Her er masser at se på hvis du er til historiske seværdigheder, men også hvis du bare sætter pris på en god udsigt og dejlige, grønne omgivelser.

Schönbrunn slot Wien Schönbrunn slot Wien

Schloss Schönbrunn – et historisk kejserslot

Ligesom mange andre steder i Wien er der masser af historie at komme efter ved Schönbrunn for de historieinteresserede. Helt tilbage i 1500-tallet købte den østrigske kejser Maximilian II den store grund, for at have et sted at gå på jagt. Der skulle gå lidt længere tid før selve slottet kom til at se ud, som vi kender det i dag. Byggeriet af det begyndte i slutningen af 1600-tallet, men blev afbrudt af flere omgange på grund af krig.

Schönbrunn slot Wien Schönbrunn slot Wien

I 1739 fik kejserinde Maria Theresia slottet af sin far, og det er da også hendes saloner og sale, man kan komme ind at se den dag i dag. Siden slutningen af 1700-tallet har parken været åben for offentligheden, og tilbuddet om at nyde de dejlige omgivelser helt gratis er noget, mange har gjort brug af i flere hundrede år.

Vores besøg ved Schönbrunn

Har man lyst og interesse, er der masser af muligheder for at komme ind at se slottet indefra – mod betaling selvfølgelig. 40 af slottets 1000 rum er åbne for besøg, og her kan du se, hvordan de kejserlige boede og indrettede sig. Det skulle være ret imponerende, men vi valgte i stedet at bruge tiden på at gå rundt i den også ret så imponerende park, og på at besøge Schönbrunn Zoo, der blev grundlagt helt tilbage i 1755.

Schönbrunn slot Wien Schönbrunn slot Wien Schönbrunn slot Wien

Parken er stor, så der er masser at tage fat på, og masser af stier at fare vild på. Her er grønt og flot, og forårsblomsterne var så småt ved at springe ud under vores besøg. Jeg kan kun forestille mig, hvor fint her må være, når alt er i fuldt flor.

Schönbrunn slot Wien Schönbrunn slot WienSchönbrunn slot WienSchönbrunn slot Wien

Tilbage i 1700-tallet var det ikke nok at have et stort slot, en zoo og en kæmpe park. Næ nej, der skulle også imponerende springvand, en kunstig ruin og så selvfølgelig den majestætiske bygning, Gloriette, til at imponere. Imponere gør det sådan set stadig. Vi betalte et lille beløb for at komme op i toppen af Gloriette, og herfra var der den smukkeste udsigt over byen. Ikke så underligt, at folk har været forelskede i dette sted i flere hundrede år…

Påskemarked ved Schloss Schönbrunn

Eftersom vi besøgte Wien i påskeferien, var vi så heldige at vores besøg faldt sammen med de mange påskemarkeder, der er i byen. Et af de store ligger lige foran Schönbrunn slot, og det skulle vi selvfølgelig se nærmere på. Har du besøgt et julemarked i Tyskland eller Østrig før, minder det meget om det – her er bare ikke så meget glühwein 😉 . Til gengæld bliver der solgt de smukkeste påsketing. Håndmalede æg i alle størrelser, lækker chokolade og alt muligt påskepynt. Det er gratis at besøge påskemarkederne, men jeg skal ikke kunne garantere for, at du ikke får lyst til at købe noget med hjem…

Du kan se mere om de kommende markeder og events på Schloss Schönbrunns hjemmeside.

Find vej

Schönbrunn ligger et stykke uden for bymidten, og det er derfor ikke et sted, de fleste tager til på gåben. Til gengæld er det super nemt med U-bahn, da den kører direkte fra bymidten til døren. Så der er ingen undskyldning for ikke at tage et smut forbi og nyde en halv dag i dejlige omgivelser.

Besøgt i april 2017

Pin to Pinterest

Schönbrunn Palace Vienna

Har du et spørgsmål eller en kommentar?