Et lille slot, farverige blomster og en smukt trimmet park. Selvom Hillsborough Castle var endnu er stop, som vores turoperatør havde foreslået os til vores 3 dages rundrejse i Nordirland, var besøget hertil en fin lille oplevelse på vejen. Medmindre man er meget interesseret i enten slotte eller haver, vil jeg ikke sige, at det var meget mere end det. Men det fortjener stadig en beskrivelse – så kan du jo selv bedømme, om det er noget, du har lyst til at skrive på din bucket list eller ej.

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Vores besøg til slotsparken ved Hillsborough Castle

Hillsborough Castle er en del af Historic Royal Palaces, og er altså i fint selskab med bl.a. Tower of London og Kensington Palace. Det er her, den britiske dronning har residens, når hun besøger Nordirland. Ifølge vores chauffør, sker det dog nærmest aldrig. Meeen – lidt kongelig har man vel lov at være, så vi kunne ikke dy os for at stikke næsen forbi, når nu vi var i området alligevel.

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Slottet er faktisk slet ikke et slot, men et georgiansk hus bygget tilbage i det 18. århundrede. I forhold til de huse, jeg er vant til at se på derhjemme, var det nu alligevel ret imponerende i størrelse – så jeg synes ikke, at betegnelsen “slot” er skudt helt ved siden af. Det er muligt at komme med på en giudet rundtur inde på slottet, men vi valgte at købe billet til slotshaven, hvor vi kunne gå rundt på egen hånd. En have, som jeg også mener, er et slot værdigt.

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Selvom du ikke har købt billet til at komme ind på selve slottet, kan du komme ret tæt på udefra. Oppe omkring slottet var der “vildtgroende” planter (selvom der nok ikke er noget her, der ikke er planlagt).

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Mange farverige blomster og et fint springvand var placeret, så de kunne ses fra vinduerne. En meget idyllisk udsigt, hvor flere sommerfugle kom forbi og satte prikken over i’et.

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Som det sig hør og bør i en slotspark var her også flere søer, vi kunne gå rundt om. På vejen mødte vi en lille pavillion, svaner, hemmelige stier og store, eksotiske træer.

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Alt i alt tog besøget en lille times tid, og så havde vi ligesom set det. Et fint sted at besøge, hvis man godt kan lide at lade som om, at man har blåt blod i årene, eller har en interesse for planter og blomster. Byen udenfor så også hyggelig ud, men vi valgte at køre videre til Belfast (der ligger under 1/2 times kørsel væk) for at holde frokoststop.

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Find vej

Hillsborough Castle ligger som sagt ikke langt fra Belfast, som det kan ses på kortet herunder. Det er derfor også velegnet til en endagstur fra Belfast, hvis man holder weekend der. Slottet og haven er ved at gennemgå en større renovation lige i øjeblikket. Det skulle åbne igen til juli 2018. Se mere på Hillsborough Castle’s hjemmeside.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Hillsborough Castle slothave Nordirland rundrejse

Har du et spørgsmål eller en kommentar?