Hvad tænker du på, når du hører ordet “Irland”? Inden vores besøg til den grønne ø her i sommers, tænkte jeg på gamle slotte, grønne bakker og hjertevarm gæstfrihed. Selvom vores første dag i Irland ikke var særlig lang, blev vores første møde med landet alligevel et, der opfyldte alle forventninger!

Slane Irland roadtrip

Fra Dublin til Slane

Eftersom vi havde ganske kort tid til rådighed i Irland, havde vi forkælet os selv med en privat rundtur på et par dage. I Dublin lufthavn blev vi derfor mødt af vores søde chauffør da vi ankom sidst på eftermiddagen, og straks gik turen mod landsbyen Slane, hvor vi skulle overnatte. Køreturen gik gennem de smukke, grønne landskaber, og selvom himlen var noget grå (det hører sig vel til i Iralnd?), lyste hyggen ud af de små byer, vi kørte igennem. Undervejs fortalte vores guide en masse om landet, og det, vi passerede. Bl.a. at vi kørte igennem en by, der havde vundet “The Tidy Town Award” flere år i træk. Der måtte vi trække lidt på smilebåndet – for sådan en pris lyder da som noget, der hører til i en britisk tv-serie 😉

Et hurtigt stop ved Trim Castle

Vi havde ikke regnet med, at der var tid til at gøre stop på vej til Slane, da vi ankom så sent, som vi gjorde. Men da Phil, vores chauffør, spurgte, om ikke vi havde lyst til at se Trim Castle, kunne vi ikke sige nej. Slottet var godt nok lukket for dagen, så vi kunne kun se det udefra – men det var stadig et flot syn!

Slottet stammer helt tilbage fra 1100-tallet, og havde vi håbet på at se et rigtig irsk slot, som vi ser det på film, blev vi bestemt ikke skuffede. Med den grå himmel som baggrund blev sceneriet nærmest helt dramatisk, og det var ikke svært at forestille sig de kampe, der må have udspillet sig her gennem tiden. Det var et perfekt lille stop til at strække benene.

Slane – en hyggelig, irsk landsby

Kursen blev sat videre mod Slane, hvor vi blev godt modtaget af Gerry og Marie hos Castleview House B&B. Et hyggeligt sted, med de sødeste mennesker som værter!

Slane er en rimelig lille by med under 2000 indbyggere, men som det sig hør og bør i Irland, var der alligevel både flere lokale pubber og restauranter at vælge imellem. Gerry og Marie fik hurtigt anbefalet os et sted at få lidt at spise, og vi satte straks kursen på gåben mod restauranten Inside Out, der så sandelig kan anbefales, hvis man er på disse kanter!

På turen tilbage til vores B&B var mørket ved at falde på, og det gjorde skam ikke byen mindre hyggelig. Der var snak og glade dage på de par pubber, vi gik forbi på vores vej, og mine forældre måtte lige ind at smage en pint på hjemvejen. Næsten pinligt at indrømme, at de tre yngste i selskabet trængte til at komme på hovedet i seng. Vi bruger undskyldningen, at vi ville være friske til, at vores irske eventyr for alvor skulle begynde næste dag…

Slane er uden tvivl en rigtigt hyggelig by, så planlægger du en tur rundt i Irland, vil jeg ikke tøve med at anbefale en overnatning her!

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Trim Castle, Slane village rundrejse Iralnd

 

 

 

 

2 Comments on Trim Castle og charmerende Slane

 1. Kirsten
  8. oktober 2017 at 18:53 (5 år ago)

  Hvor ser der hyggeligt ud i Slane, og Trim Castle ser bestemt også ud til at være et besøg værd. Det lyder som starten på en rigtig fin rundtur i smukke, smukke Irland.Jeg glæder mig til at høre mere fra jeres tur 🙂

  Svar
  • Katrine S
   9. oktober 2017 at 5:28 (5 år ago)

   Det var starten på en rigtig fin rundtur, Kirsten! Jeg er i fuld gang med produktionen af endnu flere blogindlæg. Jeg må nok sige, at især Nordirland virkelig tog mig med storm – der var SÅ smukt! Så jeg har masser på hjerte Men det kender du vel alt til? Du har jo, så vidt jeg husker, også været en tur rundt på den smukke, grønne ø? ☺️

   Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?