Kalder alle bogelskere! Er du også typen, der savlede over det fantastiske bibliotek fra Disney-klassikeren Skønheden og Udyret? Så er Trinity College Library et sted, som du ikke må snyde dig selv for på et besøg til Dublin! Her er flere bøger, end du kan nå at læse på et liv. Og så er der også udstillet en ganske særlig og ret imponerende én af slagsen…

Trinity College Library Dublin

Trinity College i Dublin

Trinity College er et universitet i Dublin. Her summer af liv, men det er dog ikke kun de studerendes fortjeneste. Også turisterne finder vej hertil. Både fordi de mange bygninger, som området består af, er utroligt smukke eksempler på arkitektur fra det 18. og 19. århundrede. Men også fordi, at det jo er her, der gemmer sig en af Dublins helt store turistattraktioner.

Trinity College Library Dublin Trinity College Library Dublin Trinity College Library Dublin

The Book of Kells – en af Irlands nationalskatte

The Book of Kells er en gammel sag. Faktisk stammer bogen helt tilbage fra omkring det 9. århundrede, hvilket gør den verdenskendte bog mere end 1000 år gammel. Og det er ikke kun alderen på bogen, der er imponerende. De munke, der har nedskrevet de fire evangelier fra det Nye Testamente i denne bog, har gjort et helt utroligt stykke arbejde! Kalligrafien og udsmykningen af bogen er så flot, at det ligner noget, der ikke er muligt at lave i hånden.

På grund af bogens alder, ligger den selvfølgelig forsvarligt under glas. Og det er naturligvis (men ærgeligt nok), ikke tilladt at tage billeder af den. Så jeg kan kun sige: Tag derind og se bogen med egne øjne 🙂

Et imponerende håndværk

Udover at have udstillet selve Book of Kells, er der lavet en mindre, men ret interessant udstilling omkring, hvordan man producerede bøger dengang for 1000 år siden. En bog var nemlig ikke bare en bog. Det var et helt lille kunstværk i sig selv – og mange penge værd! Det er utroligt at se, hvordan man udvandt farver, så man kunne bruge time efter time på at dekorere og udsmykke de kostbare skrifter. Et lærerigt lille besøg for dig, der har en interesse i enten historie eller bare bøger generelt.

Trinity College Library Dublin

Det gamle bibliotek – The Long Room

Sidste stop på turen rundt i Trinity College Library var også højdepunktet for mig. Jeg er nemlig typen, der har sukket over de der fantastiske biblioteker, man kun ser på film (og som i hvert fald ikke ligner kommunebiblioteket, hvor jeg kommer fra). Derfor gjorde jeg store øjne, da jeg trådte ind i The Long Room, som det meget sigende hedder.

Trinity College Library Dublin Trinity College Library Dublin Trinity College Library Dublin

Dette fantastiske bibliotek stammer helt tilbage fra 1700-tallet. Når du træder ind, er det ikke svært at se, hvorfor det hedder The Long Room. Rummet er nemlig hele 65 meter langt! Men det er ikke det mest imponerende: Herinde finder du hele 5 kilometer hyldeplads, der huser 200.000 af bibliotekets ældste bøger. Ja, du læste rigtigt. Der står tohundredetusind. Selvom jeg er lidt af en bogorm, var det er ret overvældende syn!

Trinity College Library Dublin Trinity College Library Dublin Trinity College Library Dublin

Hvis du deler bare en lille smule af min kærlighed til bøger, så vil jeg helt klart anbefale dig at slå et smut forbi Trinity College Library på dit besøg i Dublin. Du kan læse mere om åbningstider og billetpriser på deres hjemmeside lige her.

Leder du efter flere sjove ting at lave i Dublin? Se alle mine indlæg fra byen lige her!

Find vej til Trinity College Library

Trinity College ligger meget centralt i Dublin, så det er nemt at komme til. Når først du er inde på universitetes område, skal du bare gå efter skiltende, hvor der står “Book of Kells”.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Har du et spørgsmål eller en kommentar?