På toppen af Edinburgh…

Indrømmet – bjergbestigning er måske en overdrivelse, eftersom Arthur’s Seat kun rager 250 meter op. Men med en til tider brændende følelse i mine lår og en puls, der gik i vejret, kunne det godt føles lidt som bjergbestigning. Desuden lyder “bakke-bestigning” ikke helt så imponerende. Der er også 100 meter højere op til Arthur’s Seat end til toppen af Himmelbjerget. Det må da tælle for noget?

Anmeldelse af Princes Street Suites i Edinburgh

På (knapt så) vilde vulkaner

Heldigvis er Arthur’s Seat faktisk en udslukt vulkan, så i stedet for at imponere vennerne med, at man har været på bakke-bestigning, kan man imponere med, at man har besteget en vulkan. Vulkanen har godt nok ikke været aktiv i mere end 350 millioner år, og det ligner mest af alt en stor, stejl, græsklædt bakke. Oplevelsen af at stå på toppen er dog ikke dårligere af den grund!

Arthur's Seat i EdinburghDSC00695 (2)

 Turen op til Arthur’s Seat

Den dag vi valgte at tage op og nyde udsigten, var det overskyet. Undervejs til toppen var det dog rart, at solen ikke bagte ned på os. Og landskabet så også mere dramatisk ud med skyer på himlen. Vi fik heller ikke noget regn, hvilket jeg er glad for! Det sidste stykke op til toppen foregik på stejle sten, der var glatte nok, uden at de var våde af regn. Ellers foregik turen på forholdsvis fine grusstier.

DSC00717 (2)DSC00705 (2)

Et populært udflugtsmål

At det er en tur, de fleste i almindelig god form kan klare, ses på de mange mennesker, der tager turen til toppen. Eftersom Arthur’s Seat er et grønt åndehul midt i byen, er det også et populært sted at tage hen – både for turister og lokale. Så regn ikke med, at have det hele for dig selv. Her er både familier med børn, ældre mennesker med vandrestave og så et hav af hundeluftere. De lokale hundeluftere har gået turen mange gange kan man se. Deres hunde går uden snor, kender selv vejen til toppen, og de tager turen i et tempo, hvor vi andre ikke kan følge med. Alligevel siger de venligt goddag til os turister, der har forvildet os ud på en gåtur, der er lidt hårdere end den, vi er vant til at tage med hunden derhjemme.

DSC00709 (2)DSC00716 (2)

Udsigt over hele Edinburgh

Du bliver forpustet på vejen op til toppen, og når du endelig står der, er det så udsigten, der tager vejret fra dig. Beregn lidt tid til at nyde udsigten heroppefra, hvor du har 360 graders panoramaudsigt over Edinburgh og de omkringliggende landskaber.

DSC00726 (2)DSC00736 (2)DSC00748 (2)

Når udsigten er blevet beundret nok, og det er blevet tid til at opleve noget af alt det andet, byen har at byde på, starter nedstigningen igen. Den var for mit vedkommende ikke så hård som turen op, men der blev holdt mange fotopauser. Det er ikke kun udsigten, der er smuk. Hele det grønne område er et skønt sted at være. Hele turen op og ned tog lidt under to timer for os. Vi gik i et roligt tempo, og tog os tid til at nyde udsigten undervejs.

DSC00765 (2) DSC00795 (2) DSC00792 (2)DSC00758 (2)

Find vej

Det bliver ikke svært at finde selve Arthur’s Seat, da man kan se den grønne bakke fra stort set alle steder i byen. Hvor man skal starte sin tur op til toppen, og hvilken rute, man skal gå, er nok lidt sværere at finde ud af. Jeg brugte selv det kort, de har lavet på denne blog. Der er en fin oversigt over de forskellige ruter – deres sværhedsgrad, og hvor lang tid, man skal regne med at bruge på dem.

Nedenfor kan du se, hvor Arthur’s Seat ligger placeret i l byen.

Selvom turen kunne mærkes i benene dagen efter, var det stadig oplevelsen værd. Kommer jeg tilbage en anden gang, vil jeg håbe, at jeg også er heldig at kunne nyde udsigten i solskin.

DSC00780 (2)

Besøgt i juni 2016

Pin to Pinterest

Vandretur til Arthur's Seat

Har du et spørgsmål eller en kommentar?