Grønt er godt for øjet – og en vandretur i Glenariff Forest Park viste sig at være godt for sjælen! Det er et fantastisk sted at vandre i Nordirland, hvis man altså godt kan lide smukke udsigter, brusende vandfald og grønne skove. Og hvem kan egentlig ikke det?

Vandre Nordirland Glenariff Forest Park

Glenariff Forest Park – en overraskende oplevelse

Hvis du nu lukker øjnene og forestiller dig et irsk landskab, hvad ser du så? Jeg må indrømme, at jeg forestillede mig noget med uendelige marker, grønne bakker og selvfølgelig masser af får. Og uden at overdrive kan jeg sige, at en stor del af landskabet i Irland ser præcis sådan ud… Men det er også meget mere end det!

Vandre Nordirland Glenariff Forest Park

Vi havde bedt vores turoperatør om at sætte tid af til kortere vandreture i det smukke, Nordirlandske landskab. Da vores chauffør gjorde holdt i Glenariff Forest Park, skulle det vise sig, at vi skulle ud på lidt af en tur. Inden for ganske kort afstand blev vi nemlig både præsenteret for fantastiske udsigter, grønne skove, stejle stigninger og brusende vandfald.

Waterfall Walk i Glenariff Forest Park

I Glenariff Forest Park er der forskellige vandreruter, man kan begive sig ud på. Vi havde halvanden times tid til rådighed i parken, og valgte at gå den flotte Waterfall Walk på ca. 3 kilometer. 3 kilometer på halvanden time lyder måske ikke af meget, men der skulle gøres mange stop for at tage billeder!

Vandre Nordirland Glenariff Forest ParkVandre Nordirland Glenariff Forest Park

Den første del af vores tur gik gennem et frodigt skovlandskab. Det var ikke bare smukt, men også stejlt! Vi fik pusten godt op, men blev heldigvis belønnede med den mest fantastiske udsigt på toppen. Her var der masser af liv, og de mange familier på picnic nød madkurven i de smukkeste omgivelser.

Vandre Nordirland Glenariff Forest Park Vandre Nordirland Glenariff Forest Park

Når man har nået toppen, skal man også ned igen… Vi fortsatte rundt og forstod pludselig, hvorfor netop denne rute hedder “Waterfall Walk”. Vi kunne nemlig komme helt tæt på de brusende vandmasser, og resten af turen gik langs med floden på den flotte boardwalk, der er bygget op, så man kan nyde udsigten hele vejen.

Vandre Nordirland Glenariff Forest Park Vandre Nordirland Glenariff Forest Park

Selvom det var en rigtig flot tur, var selve vandet ikke så pænt at se på. Det var faktisk temmelig brunt. Måske er det her, de henter vandet til at producere Guiness? Det havde i hvert fald næsten samme farve som den kendte øl 😉

Vandre Nordirland Glenariff Forest Park

Turen endte samme sted som vi startede, hvor vores guide Bobby ventede på os. Vi kunne sagtens have brugt endnu mere tid i Glenariff Forest Park, så det er helt sikkert et sted, vi vil sætte på listen, hvis vi skulle komme forbi disse kanter igen.

Find vej

Glenariff Forest Park er forholdsvis stor, og der er flere steder, man kan parkere.

Et populært sted at parkere var ved Glenariff Tea House, der ligger lige ved det populære picnicsted med den fantastiske udsigt. Her kan man altså køre til og nyde udsigten, uden at man behøver vandre op ad stejle bakker. Se nederste venstre hjørne på kortet nedenfor.

Vores tur rundt startede ved Laragh Lodge Restaurant. Her var færre mennesker, men også færre parkeringspladser. Til gengæld var der meget nem adgang til både smukke vandfald og den flotte boardwalk, der er lavet langs floden.

Hvor du helst vil starte din tur, er jo helt op til dig. Du kan læse mere om parken og de forskellige muligheder for vandreture på Discover Northern Irelands hjemmeside.

Besøgt i juli 2017

Pin to Pinterest

Vandretur Nordirland Glenariff Forest Park

2 Comments on Vandretur i Nordirland – Glenariff Forest Park

 1. Kirsten
  30. december 2017 at 22:14 (5 år ago)

  Wauw for et smukt sted. Det må have været en rigtig dejlig oplevelse. Jeres turoperatør har virkelig forstået at finde nogle lækre steder 🙂

  Svar
  • Katrine S
   31. december 2017 at 14:18 (5 år ago)

   Der var SÅ smukt, Kirsten! Og ja, vi har været heldige med vores turoperatørs valg. Normalt elsker jeg at bruge time efter time på at planlægge sådan en rejse, men tiden var bare ikke til det i år. Så var det perfekt at få hjælp – og især når hjælpen viser sig at være helt perfekt

   Svar

Har du et spørgsmål eller en kommentar?