Noget af det skønne ved at være på ø-ferie er, at der gemmer sig mange gode oplevelser inden for relativt kort afstand. Vi havde hørt, at Zakynthos var en ø, der bød på mange gode udsigter og et smukt og grønt landskab. Det måtte undersøges nærmere..

Udsigt fra Bochali Hill, Zakynthos

Zakynthos rundt

Der er masser af steder at leje bil på Zakynthos, hvis man gerne vil opleve øen på egen hånd. Efter et par dages sygdom valgte vi dog den nemme løsning, og tog med på en arrangeret tur. I Laganas, hvor vi boede, er der et hav af udbydere, der arrangerer denne slags ture. Vi tog dog den ultra-nemme løsning og bestilte turen hos vores rejseselskab.

Blue Caves

Allerede inden dagens første officielle stop, blev vi præsenteret for nogle af de smukke udsigter, som øen byder på. Det bjergrige landskab langs kysten sørger for, at man har et fantastisk udsyn over havet og til naboøen Kefalonia.

Udsigt til Kefalonia, Zakynthos

Efter et hurtigt fotostop gik turen videre til den lille havn i Agios Nikolaos. Herfra sejler der både ud til de såkaldte Blue Caves. Kystlinjen her er meget barsk, med masser af stejle klipper og naturlige, små grotter.

Agios Nikolaos, Zakynthos Agios Nikolaos, Zakynthos

Havet er så blåt og klart, at genskinnet fra det farver disse grotter blå – nogle steder er det mere tydeligt end andre, men flot er det i hvert fald.

Blue Caves, Zakynthos Blue Caves, Zakynthos Blue Caves, Zakynthos

Klosteret i Anafonitria

Fra havet gik turen nu mere ind på land. Nærmere bestemt til klosteret i Anafonitria, hvor øens beskytter, Sankt Dionysios, levede i en årrække.

Anafonitria kloster, Zakynthos Anafonitria kloster, Zakynthos Figentræ

Der var en særlig ro over området, hvilket var ganske rart efter nogle dage i en travl badeby.

Anafonitria kloster, Zakynthos Anafonitria kloster, Zakynthos

Efter besøget her var det tid til frokost, og den blev nydt med en dejlig udsigt. Tilfældigvis var det samme sted, vi spiste frokost på vores tur til Shipwreck Beach.

Zakynthos rundt Taverna Zakynthos

På vej videre gjorde vi holdt ved øens ældste oliventræ i Exo Chora. Over 2000 år har det stået her. Tænk bare, hvilke historier det ville kunne fortælle…

Oliventræ Zakynthos kat Zakynthos

Rolige bjerglandsbyer

Bjerglandskaberne var en dejlig kontrast til de turistede feriebyer. Her var ingen oppustelige badedyr, men i stedet grønt så langt øjet rakte.

Bjerglandsby Zakynthos Bjerglandsby Zakynthos Bjerglandsby Zakynthos

Vi gjorde holdt i en søvnig bjerglandsby. Her kommer man ikke sådan bare lige forbi – posten kommer ikke engang forbi én gang om ugen! Men hyggeligt var her, og en fantastisk udsigt over landskabet.

Bjerglandsby ZakynthosBjerglandsby ZakynthosBjerglandsby ZakynthosBjerglandsby Zakynthos

Bochali Hill

Vores ø-rundtur blev rundet af med en is-pause i hovedbyen, der også hedder Zakynthos. De mange engelske turister har dog givet byen kælenavnet Zante Town, og det hænger godt ved blandt øens beboere. I udkanten af byen ligger Bochali Hill. Og at nyde udsigten over byen herfra var nok den bedst mulige måde at slutte en oplevelsesrig ø-rundtur på.

Udsigt fra Bochali Hill, ZakynthosUdsigt fra Bochali Hill, Zakynthos Udsigt fra Bochali Hill, Zakynthos

Zakynthos er uden tvivl en meget smuk og meget grøn ø, og det kan så sandelig anbefales at tage rundt og opleve det med egne øjne. Om du så er til arrangerede ture, eller hellere vil leje en bil og selv sætte tempoet, er jo helt op til dig!

Besøgt i juli 2016

Pin to Pinterest

Rundtur på Zakynthos

 

 

 

 

Har du et spørgsmål eller en kommentar?